"Lietavoje" - saugai Makarovas ir Vasylius

Jonavos „Lietava“ pasirašė sutartis su dviem perspektyviais jaunais žaidėjais – saugais Edgaru Makarovu ir Gyčiu Vasyliumi.

18-metis E. Makarovas su klubu pasirašė sutartį iki 2018 m. Kairiajame krašte žaidžiantis saugas prie klubo prisijungė šiemet ir LFF II lygoje žaidė „Lietavos B“ komandoje, kuriai per šį sezoną pelnė 5 įvarčius. Dar anksčiau jonavietis žaidė miesto jaunimo komandose.

„Nuotaika gera, nes pagaliau esu oficialus komandos narys. Klube aš esu jau kuris laikas, kartu treniravausi, tačiau tik dabar pasirašiau sutartį. Teko žaisti su pagrindine komanda draugiškose rungtynėse, lygis skiriasi: viską reikia atlikti greičiau, tiksliau, jaučiasi didesnis spaudimas. Mūsų komanda išties puiki, draugiška.

Dabar ruošiuosi treniruočių metu įrodyti treneriui, kad stengiuosi, kad galiu žaisti, ir, tikiuosi, sulauksiu savo šanso. „SMScredit.lt A lygoje“ dar neteko žaisti, bet to labai laukiu. Bandysime likusiuose susitikimuose kuo geriau pasirodyti“, – kalbėjo E. Makarovas.

Kol Edgaras laukia savo šanso, 17-metis G. Vasylius jau debiutavo stipriausioje šalies futbolo lygoje. Jonavos ekipos vyr. treneris Robertas Poškus žaidėją išleido „SMScredit.lt A lygos“ XXVI turo rungtynėse su Vilniaus „Žalgiriu“. G. Vasylius 75 min. aikštės viduryje pakeitė Arną Paškevičių ir padarė neblogą įspūdį tiek treneriui, tiek komandos draugams. Su saugu pasirašyta sutartis iki 2018 m. pabaigos.

„Labai džiaugiuosi viskuo ir bandysiu siekti daugiau. Futbolą žaidžiu nuo septynerių, treneris Vytautas Stanevičius mane visko išmokė. Porą metų praleidau Nacionalinėje futbolo akademijoje, paskui grįžau pas savo trenerį į Jonavą, o vasarą prisijungiau prie savo miesto klubo. Dabar ketinu labai stengtis, sieksiu gauti kuo daugiau žaidybinio laiko ir išėjęs po keitimo, ir rungtynes pradėjęs starto sudėtyje. Noriu pasirodyti kuo geriau ir sieksiu kilti aukštyn.

Per pirmas rungtynes su „Žalgiriu“ dar buvo startinis jaudulys, žaidžiau tarsi be vietos, bet manau, priprasiu ir viskas bus gerai. Keista ir smagu, kad būdamas tokio amžiaus galiu žaisti su geriausiais šalies futbolininkais. Komandos draugai šiltai mane priėmė, turėjau keletą pažįstamų, bet dabar su visais susipažinau ir viskas yra tiesiog puiku“, – sakė G. Vasylius.

Jaunieji žaidėjai šią savaitę su komandos draugais ruošiasi artėjančiam susitikimui su „Trakais“, kuris spalio 2 d. numatytas Vilniuje.

fklietava.lt