„Lietavos“ treneris P. Kušlykas: „Padarėme daugiau, nei buvo numatyta“

„Gaz gaz“ (liet. greičiau greičiau) – ši frazė labai dažnai skambėdavo per Jonavos „Lietavos“ rungtynes ir treniruotes. Emocingas, visada gerai nusiteikęs ir vien futbolu gyvenantis treneris Piotras Kušlykas taip aikštelėje ragindavo savo auklėtinius, kuriems sėkmingai padėjo pabaigti „SMScredit.lt A lygos“ pirmenybes.

Patyręs futbolo specialistas iš Ukrainos prie savo mokinio „Lietavos“ vyr. trenerio Roberto Poškaus prisijungė birželio pabaigoje ir padėjo jam treniruoti komandą, kuri debiutinį sezoną aukščiausioje šalies lygoje baigė šeštoje vietoje. Kalbėdamas apie ką tik pasibaigusį sezoną, P. Kušlykas akcentavo, kad šis laikotarpis buvo kupinas išbandymų tiek jam, tiek R. Poškui, tačiau pagrindinius tikslus bendru darbu jiems pavyko įgyvendinti.

„Manau, kad tokiomis kukliomis darbo sąlygomis dirbęs R. Poškus šiais metais padarė tikrą žygdarbį. Klubas tik kuriasi, neturėjome fizinio rengimo trenerio, didelio žaidėjų pasirinkimo. Komandos žaidimo lipdymas vyko jau žaidžiant antro ir trečio rato rungtynes. Paruošėme žaidėjus pirmiausia fiziškai. Tada stabilizavome situaciją ir stengėmės, kad klubas išliktų šioje lygoje. Lemiamas buvo ketvirtas ratas, tada pasimatė mūsų darbo rezultatai. Manau, kad ką abu galėjome padaryti, tą ir padarėme. Mūsų žaidėjai buvo pakviesti į rinktines, R. Poškus buvo pripažintas geriausiu rato treneriu – tai nemaži pasiekimai į aukščiausią lygį grįžusiam klubui“, – dėstė futbolo specialistas.

Maksimumo iš savęs ir kitų reikalaujantis P. Kušlykas besidžiaugdamas pavykusiu debiutu vis dėlto apgailestavo, kad pasiekti dar daugiau sutrukdė klaidos ir nepalankios aplinkybės.

„Tiesą sakant, turėjome būti „Kauno Žalgirio“ ar Utenos „Utenio“ vietoje, tačiau R. Poškaus dėka esame aukščiau. Galėjome pasiekti ir daugiau. Nenoriu dabar priekaištauti savo žaidėjams, bet ne viską padarėme, ką galėjome. Paleidome iš rankų penktą vietą ir dėl to man labai gaila. Bet čia kalti ne tik treneriai. Mes padarėme daugiau, nei buvo numatyta – ne tik išlikome lygoje, dar kaip reikiant pakovojome dėl aukštesnių pozicijų. Žaidėjai, treneriai ir klubo vadovai – visi turime prisiimti dalį kaltės. Prisidėjo ir daug kitų dalykų: iškrito daug mūsų starto žaidėjų, tad sezoną pabaigti turėjo 14-15 žaidėjų, jiems už tai reikia padėkoti“, – kalbėjo „Lietavos“ treneris.

Ilgametę patirtį Ukrainoje ir Lenkijoje turintis ir ne vieną šių šalių klubą treniravęs Ukrainos futbolo specialistas palygino Lietuvos bei Ukrainos aukščiausias šalies pirmenybes.

„Palyginus su Ukrainos aukščiausia lyga, „SMScredit.lt A lygos“ pajėgumas yra šiek tiek žemesnis. Žinoma, dabar Ukrainoje – labai sunkus laikotarpis, tad šalies klubų lygis krito. Anksčiau buvo 6-7 pajėgūs klubai, dabar liko 3-4. Šiuo metu žaidžiantys klubai yra panašaus pajėgumo, atsilieka tik Donecko „Šachtarius“, Luhansko „Zoria“ ir kiti regiono, kur dabar vyksta karas, klubai.

Lietuvoje yra visos galimybės, bet mažai klubų, silpna konkurencija. Čempionate yra 2-3 stiprūs ir gero lygio klubai, tačiau matome, kad jiems Europoje nepavyko ko nors daugiau pasiekti. Visų likusių klubų pajėgumas panašus, tačiau jie atsilieka nuo trejetuko. Manau, kad tai dėl silpnesnio fizinio pasirengimo. Manyčiau, lygis pakiltų, jei visi žaidėjai suprastų, jog futbole reikia bėgti, o ne stovėti. Be to, ne visi žaidėjai į futbolą žiūri profesionaliai. Juk jei gerai dirbsi, turėsi šansą pakliūti į geresnę komandą, aukštesnę lygą ir užsidirbti“, – priekaištų mūsų šalies futbolininkams turėjo P. Kušlykas.

Treneris Jonavoje praleido penkis mėnesius ir per tą laiką spėjo šį miestą pamilti.

„Jonava – geras miestas. Aš ją visą apibėgau, kadangi nubėgu bent kelis kilometrus kas rytą. Tai puikus miestas gyventi sveikai, sportuoti. Čia jaučiuosi puikiai“, – teigė ukrainietis, kuris šiuo metu išskrido į savo gimtinę praleisti atostogų.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...