Lietuva Europos čempionato atrankoje ir toliau žygiuoja pergalingai (VIDEO)

LFF stadione vėlyvą ketvirtadienio vakarą buvo sužaistas antrasis 2016 metų Europos čempionato atrankos etapas, kuriame Lietuvos rinktinė susigrūmė su Estija.

Igorio Pankratjevo vadovaujama komanda savo žiūrovų akivaizdoje po atkaklios kovos iškovojo sunkią pergalę ir E grupėje kartu su Anglijos rinktine išlieka lyderiais.

Estai nuo rungtynių pradžios  pradėjo žaisti aktyviau ir jau pradžioje galėjo įsiveržti į priekį. Tiesa, 9-ąją minutę puikų šansą pasižymėti turėjo ir Deividas Matulevičius, tačiau šį pergudravo estų vartininkas.

Į antrąjį kėlinį rinktinės žengė be pranašumo. Žaidimas vyravo ganėtinai blankus ir realių progų pasižymėti neturėjo nei vieni, tačiau lemiamas įvartis krito 76-ąją minutę.

Mindaugas Panka atliko galingą smūgį iš maždaug 20 metrų, o D.Matulevičius pasinaudojo vartininko klaida ir atliko perdavimą mačo didvyriu tapusiam Sauliui Mikoliūnui.

Per likusį laiką estai pradėjo spausti lietuvius, tačiau svečiai sulaukė dar vienos prastos žinios - iš aikštės buvo pašalintas Kenas Kallaste. Tačiau lietuviai per nervingas minutes sugebėjo atsilaikyti ir šventė pergalę.

E grupėje lietuviai kartu su anglais turi iškovoję po dvi pergales ir išlieka lyderiais. Slovėnija ir Estija su 3 taškais dalinasi 3-4 vietas, o kol kas nei vieno taško nesurinko šveicarai bei San Marinas.

Rezultatas:

Lietuva 1 - 0 Estija

76' [1 - 0] S.Mikoliūnas

86' K.Kallaste (Estija) pašalintas iš aikštės

Turyrinė E grupės lentelė:

1. Anglija (6 taškai)

2. Lietuva (6 taškai)

3. Estija (3 taškai)

4. Slovėnija (3 taškai)

5. Šveicarija (0 taškų)

6. San Marinas (0 taškų)