Lietuvio teisėjautą U-21 čempionato pusfinalį po baudinių laimėjo Vokietija (VIDEO)

Neseniai pasibaigė pirmasis Europos U-21 čempionato pusfinalis, kuriame susitiko Anglijos ir Vokietijos rinktinės. Be to, jame teisėjavo lietuvis Gediminas Mažeika.

Rungtynes aktyviau pradėjo anglai, kurių gretose šansą pasižymėti Demarai'us Gray'us turėjo jau aštuntąją minutę. Vis dėlto, pirmieji į priekį išsiveržė oponentai.

Pirmajam kėliniui įpusėjus jie jau buvo perėmę iniciatyvą ir Davie Selke galva įmušė po Jeremy Toljano perdavimo iš krašto. Tiesa, Gray'ui rezultatą pavyko išlyginti dar iki pertraukos.

Vos prasidėjus antrajai mačo daliai, anglai jį sugebėjo netgi pakreipti savo naudai, nes pasižymėjo Tammy Abrahamas, tad Vokietijos futbolininkams teko pereiti į aktyvesnį puolimą.

Pastarasis davė vaisių - galiausiai dar vieną įvartį galva įmušė Felixas Platte, kuriam nuo kampinio gairelės tiksliai asistavo Maximilianas Arnoldas.

Vėliau abi komandos savo pavojingų progų neišnaudojo, todėl teko žaisti pratęsimą. Visgi, daugiau tikslių smūgių neteko išvysti ir jo metu.

11 metrų baudinių serijoje sėkmė šypsojosi vokiečiams - jie ją pradėjo Arnoldo įvarčiu, o užbaigė Nadiemo Amiri smūgiu. Po jo mušęs Nathanas Redmondas buvo netikslus, o tai reiškia, kad Stefano Kuntzo auklėtiniai keliauja į finalą.

Jame jie susikaus su Ispanijos arba Italijos vienuolike.

Rezultatas:

Anglija U-21 2 - 2 Vokietija U-21
[0-1] 35' Davie Selke
[1-1] 41' Demarai Gray
[2-1] 50' Tammy Abraham
[2-2] 70' Felix Platte