Lietuvos ir Slovakijos kovoje netrūks abipusių netekčių

Pralaimėję anglams, Lietuvos futbolininkai išsiskirstė po savo klubus, o vėl susirinks vasarą. Birželio 10-ąją mūsiškiai Vilniuje kovos prieš Slovakijos rinktinę.

Jau dabar aišku, kad dėl diskvalifikacijų tą dvikovą praleis net po du abiejų rinktinių žaidėjus.

Londone antrąsias geltonas korteles gavo Egidijus Vaitkūnas ir traumą patyręs Artūras Žulpa. Abu jie turi tvirtas vietas Edgaro Jankausko schemose. Tiek E.Vaitkūnas, tiek A.Žulpa startinėje sudėtyje pradėjo visas penkerias atrankos rungtynes.

Nors birželį sugrįžta gynėjas Georgas Freidgeimas, E.Jankauskui gynybos linijoje teks atrasti naują dešinio krašto žaidėją. Galbūt tai bus Valdemaras Borovskis, o gal treneris į šią poziciją deleguos pasireikšti rinktinėje mažai gaunantį Vytautą Lukšą. Vietoje A.Žulpos atraminio saugo porą su M.Kukliu galėtų sudaryti Simonas Paulius, Ovidijus Verbickas arba į rinktinę šį kartą nepakviestas Karolis Chvedukas.

Slovakijos rinktinė sekmadienį 3:1 palaužė Maltą, tačiau už tai sumokėjo nemenka kaina - Adamas Nemecas sugebėjo "užsidirbti" pašalinimą iš eilės, o Jurajus Kučka taip pat gavo geltoną kortelę, kuri jam buvo antroji šiame cikle. Tad abu slovakai į Vilnių neatvyks.

A.Nemecas ir J.Kučka mušė po įvartį į Ernesto Šetkaus ginamus vartus praėjusį lapkritį, kai slovakai Trnavoje patiesė lietuvius rezultatu 4:0.

futbolo.tv