Lietuvos rinktinėje gali atsidurti lietuvišką pavardę turintis brazilas?

Lietuvos rinktinei atsirado netikėta galimybė sulaukti itin solidaus naujoko - Edgaras Jankauskas ir Lietuvos futbolo federacija dirba ties tuo, kad 24-erių metų "Botafogo" kairiojo krašto gynėjas Victoras Luisas Zamblauskas gynėjas gautų Lietuvos pilietybę.

"Palmeiras" klubui priklausantis gynėjas turi lietuviškų šaknų - jo prosenelis Juozas Zamblauskas dar prieš daug metų atvyko į Braziliją ir ten sukūrė šeimą. V. Luisas Zamblauskas yra kilęs būtent iš lietuvio šeimos ir turi galimybę apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius.

15min.lt duomenimis, futbolininkas ir jo tėvas jau kalbėjo su Edgaru Jankausku ir su mielu noru sutiktų ginti Lietuvos rinktinės garbę, mat tai būtų ne tik puiki galimybė ginti savo prosenelio šalies garbę, bet ir užsirekomenduoti Europos klubų dėmesį.

Vis dėlto Lietuvos futbolo federacijos ir pačio futbolininko noro šioje situacijoje neužtenka - pagal naujausią FIFA reglamentą pilietybę pakeitęs futbolininkas gali rungtyniauti tos šalies rinktinėje, jei joje buvo gimęs senelis ar senelė, o ne prosenelis.

Nors ir FIFA reglamentas brazilui rungtyniauti Lietuvos rinktinėje neleidžia, E. Jankauskas kartu su LFF nenuleidžia rankų ir bandys padaryti viską, kas įmanoma jų jėgoms, jog kairiojo krašto gynėjas galėtų papildyti rinktinės gretas.

V. Luisas Zamblauskas, kuris nėra atstovavęs jokio amžiaus Brazilijos rinktinei, šį sezoną stipriausioje savo gimtinės futbolo lygoje sužaidė 13 rungtynių ir pelnė vieną įvartį.

Lietuviškų šaknų turinčio gynėjo žaidimo epizodai:

<iframe width="500" height="323" src="https://www.youtube.com/embed/-ndO1zdhmmg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>