Lietuvos rinktinės treneris I.Pankratjevas: tai - ne kritika, o atviras puolimas

Puolami – taip jaučiasi Lietuvos rinktinės futbolininkai pastarosiomis dienomis. Gėdingai draugiškas rungtynes Maltos komandai pralaimėję lietuviai sekmadienį tikisi mesti iššūkį sudėtimi kur kas pranašesnei Šveicarijos ekipai.

„Labai rimtai ruošiamės rytojaus rungtynėms. Nuotaikos nėra pačios geriausios, bet dėl to kalti patys. Tam daro įtaką pastarųjų draugiškų rungtynių prasti rezultatai, – tikino vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Igoris Pankratjevas. – Užduotis – neprasileisti įvarčio, Šveicarijos rinktinė kuria momentus vieną po kito, juos sustabdyti tikrai bus nelengva.“

Rinktinės strategas viliasi, jog nepaisant prastų jo treniruojamos komandos rezultatų, sekmadienį LFF stadionas bus sausakimšas. Kalbama, jog dalis aistruolių praleis mačą tarp lietuvių ir šveicarų, taip parodydami nepasitenkinimą dabartine šalies futbolo valdžia.

„Paskutiniu metu susidariusi situacija nuotaikos tikrai nepakelia ir psichologiškai nepadeda. Jei tai būtų kritika, ją tikrai priimčiau ir asmeniškai padaryčiau tam tikras išvadas. Bet tai, kas vyksta pastaruoju metu nėra kritika, o atvirtas puolimas, – sakė trenerio posto palikti nesiruošiantis I.Pankratjevas. –  Esame ketvirtoje vietoje su šešiais taškais, o estai – penktoje su keturiais. Neteko girdėti apie kažkokius perversmus ten. Mums visiems reiktų susitelkti, tikiuosi, jog ryt susirinks pilnas stadionas, kurie palaikys Lietuvos komandą. Piketus ir akcijas reikia rengti dėl to, jog griaunami stadionai ir vietoj jų statomi namai.“

Paklaustas, kas puola rinktinę, I.Pankratjevas atsakymo neturėjo.

„Nemačiau“, – nukirto Lietuvos rinktinės treneris.

Spaudos konferencijoje dalyvavę rinktinės žaidėjai Tomas Mikuckis ir Artūras Žulpa tikino, jog komanda vis dar kalba apie pralaimėjimą Maltos ekipai bei mokosi iš jame padarytų klaidų.

Susitikimas tarp Lietuvos ir Šveicarijos rinktinių vyks ant sintetinės LFF stadiono dangos. Aukšto rango varžybos ant tokio tipo dangos žaidžiamos itin retai. Vis dėlto nei I.Pankratjevas, nei šveicarų komandos žvaigždė Valonas Behrami šio fakto nesureikšmina.

„Techniškai komandai toks aikštės pasikeitimas turi būti tik į naudą. Ant dirbtinės žolės aikštės jiems nebus problemų prisitaikyti“, – tikino I.Pankratjevas.

„Keista žaisti ant sintetinės dangos, norint priprasti prie jos reikia šiek tiek laiko. Jei traumų tikimybė yra tokia pati, kaip ir žaidžiant ant žolės, mus tai tenkina“, – sakė V.Behrami.

Vokietijos Bundeslygos komandoje „Hamburger“ žaidžiantis saugas, kaip ir dauguma kitų Šveicarijos rinktinės narių, sezoną baigė vos prieš dvi savaites.

„Tai – paskutinės sezono rungtynės, po jų galėsime pradėti atostogas. Dvi savaites dirbome labai gerai, kiekvienas nori žaisti. Turime gerbti visus varžovus, lietuviai namie yra visai kita komanda. Esame gerai pasiruošę rytojui“, – nenuvertino Lietuvos rinktinės V.Behrami.

Susitikimo pradžia sekmadienį tarp Lietuvos ir Šveicarijos komandų – 21 val. 45 min.

Robertas Trakys, 15min.lt