Lietuvos rinktinės žaidėjai: "Svarbiausia, kad mes bandome žaisti" (VIDEO)

Lietuvos rinktinė sekmadienį pasaulio čempionato atrankos rungtynėse „Wembley“ stadione nusileido Anglijos komandai 0:2, tačiau Edgaro Jankausko auklėtiniai po susitikimo įžvelgė nemažai pozityvių dalykų ir teigė, kad pasisėmė patirties.

Šešis smūgius susitikime atrėmęs ir nemažai darbo prie savo vartų turėjęs vartininkas Ernestas Šetkus teigė, kad šis pasirodymas buvo kur kas geresnis, nei prieš dvejus metus, kai lietuviai pralaimėjo 0:4. Vartų sargas įvertino šią dvikovą kaip puikią patirtį.

„Galėjome ramiau žaisti, palaikyti kamuolį ir parodyti tai, ko nori Lietuvos fanai. Galbūt taip būtų atsiradusios progos priekyje, bet žaidėme prieš aukščiausio lygio komandą Angliją. Daugeliui vaikinui tai pirma tokia patirtis, psichologiškai nėra lengva, tad, manau, kad atsižvelgus į aplinkybes, sukovojome ir sužaidėme iš visų jėgų bei patobulėjome“, – sakė E. Šetkus.

„Pirmosios 15 minučių buvo neramios, tačiau vėliau apsiraminome ir geriau pasirodėme. Per pertrauką rūbinėje nuotaikos buvo pozityvios po to, kai vos neišlyginome rezultato. Antrajame kėlinyje bandėme išlaikyti rezultatą 1-0 ir galbūt sulaukti progos priekyje. Antras jų įvartis krito dėl varžovų meistriškumo, žaidėme prieš kito lygio komandą – jie sužaidė sienele ir išderino mūsų gynybos liniją.

Laikyčiau šį rezultatą pozityviu. Žaidėme kompaktiškiau nei prieš du metus ir nedavėme jiems erdvės. Nežiūrint į rezultatą, komanda patobulėjo ir įgavo daugiau patirties. Kitą kartą žaidžiant prieš tokias komandas, kaip Angliją, sužaisime geriau. Reikia mokytis iš savo klaidų. Kiekvieną kartą susirinkę į stovyklą tai darome. Kitą kartą vaikinai žinos, ko tikėtis“, – dėstė vartininkas.

Saugas Mantas Kuklys antrino savo komandos draugui ir tikino, jog šis rezultatas nėra blogas:

„Pralaimėjome, bet parodėme neblogą charakterį. Mūsų nėra toks aukštas meistriškumas, kaip anglų, bet svarbiausia, kad mes bandome žaisti.

Po  pirmo varčio nuo pečių nukrito iš pradžių buvęs susikaustymas, pradėjome dar labiau stengtis ir kontroliuoti kamuolį ir kartais tai pavyko. Buvo malonu, kad prieš Angliją pavyko suregzti keletą atakų. Kaip bebūtų, žaidėme prieš aukšto kalibro komandą ir jie mus visada spaudė, bet mes kompaktiškai ir neblogai gynėmės. Treneris mus pagyrė, bet sakė, kad yra dar daug dirbti – tą ir bandysime daryti“.