L.Kojala: apie kroatų šansus, nenuspėjamus anglus bei rezultatyviausią žaidėją (VIDEO)

Prieš didžiausią futbolo fiestą Europoje portalas "EuroFootball" ir lažybų bendrovė "Tonybet" siūlė dalyvauti "Euro 2016 Madness" žaidime ir laimėti milijoną eurų.

Sirgaliai buvo kviečiami spėti Europos čempionato atkrintamųjų rungtynių baigtis, pastatyti 3 eurus ir taip iškovoti įspūdingą prizą.

Apsispręsti žaidimo dalyviams padėjo garsūs šalies futbolo žmonės, kurie sudėliojo savo atkrintamųjų varžybų poras.

Savo buvusias prognozes apžvelgė politologas ir futbolo gerbėjas Linas Kojala.


"Sveiki, „Tonybet“ lošėjai, Europos čempionatas pereina į antrąją fazę ir mums reikėtų pasižiūrėti, ką pamatėme grupių etape", - sakė L.Kojala.

Buvę spėjimai:

"A grupėje neįvyko nieko netikėto. Prancūzija, čempionato šeimininkė ir viena iš favoričių, sėkmingai žengė į kitą etapą. Vienintelis netikėtumas, turbūt, Albanija, kuri užėmė trečiąją vietą. Rumunija tikriausiai turėjo nemažai vilčių prieš pirmenybes, ypač demonstruodama tokią gerą gynybą. Tačiau tas faktas, kad albanų nematysime atkrintamosiose varžybose, o kitos  komandos nepretenduos į aukštas vietas, skirtingai nei Didier Deschampso auklėtiniai, rodo tai, kad pagrindinė A grupės komanda buvo Prancūzija.

B grupėje šioks toks netikėtumas yra tai, kad Velsas aplenkė Angliją. Labai simboliška ir džiugi pergalė patiems valams. Kitos komandos pateisino lūkesčius ar pesimistines prognozes, ko ir buvo galima tikėtis. Spėjau, kad Rusija nebus pati sėkmingiausia ekipa, galbūt nelaukiau tokio tragiško jų žaidimo ir paskutinės vietos. Tačiau akivaizdu, kad tai nebuvo gerai čempionatui pasirengusi komanda. Slovakija pateisino anksčiau išsakytas mintis, kad tai yra darbšti, sunkiai dirbanti ir gebanti pasiekti rezultatą rinktinė. Todėl nėra netikėta, kad ją matysime atkrintamosiose varžybose.

Anglus ir jų žaidimą geriausiai gali apibūdinti R.Hodgsono ir A.Shearerio žodžiai. Treneris sakė, kad nieko nebijo atkrintamosiose varžybose, bet legendinis puolėjas jam atšovė, kad ir "mūsų niekas nebijo". Anglų rezultattų taip lengvai nenuspėsi ir jie gali būti labai įvairūs.

C grupėje reikia pabrėžti, kad Lenkijos rinktinės pasirodymas buvo tikrai įspūdingas. Iškovoti septyni taškai, nepraleista įvarčių, lygiosios su vokiečiais rodo, kad ši ekipa yra pasiruošusi žaisti pačiame aukščiausiame lygyje. Nors Lietuvos rinktinė prieš Europos pirmenybes buvo sužaidusi draugišką mačą prieš A.Nawalkos auklėtinius ir ten lenkai didelio įkvėpimo neparodė (0:0), tačiau akivaizdu, kad jų rezultatai tikrai geri. Nenuostabu, kad pirmąją vietą užėmė vokiečiai, kuriems turnyro titulas yra siekiamybė ir ranka pasiekiamas. Šios dvi komandos labai stipriai išsiskyrė grupėje ir galima laukti jų sėkmingo pasirodymo atkrintamosiose varžybose.

D grupėje mes pamatėme galbūt patį svarbiausią čempionato įvartį pirmajame etape, kai kroatai rungtynių pabaigoje išplėšė pergalę prieš Ispaniją. Tai nebuvo tik simbolinis ar emocinis įvartis. Šis taiklus smūgis perkėlė kroatus į kitą atkrintamųjų varžybų pusę, kuri yra gerokai silpnesnė nei antroji. Dabar jiems iš stipresnių varžovų teks žaisti tik aštuntfinalyje prieš Portugaliją ir Belgija, kuri gali stoti skersai kelio vėliau. Akivaizdu, kad kita pusė su Vokietija, Prancūzija, Italija, Anglija, Ispanija yra gerokai stipresnė. Šis įvartis gali atverti kelią kroatams ir į labai tolimus etapus. Ispanai galbūt nelabai pateisino lūkesčius dėl pralaimėjimo A.Čačičiaus žaidėjams, bet demonstruoja tą žaidimą, kokio iš jų ir buvo galima tikėtis - solidų ir pakankamai gerą gynyboje, išskyrus mačą prieš kroatus. Nors apie ispanus prieš čempionatą buvo kalbama, kad jų geriausi laikai jau praeityje, tačiau nurašyti V.del Bosque auklėtinių tikrai negalime.

Italija ir Belgija E grupėje sugebėjo demonstruoti gerą žaidimą. Iš A.Conte treniruojamos komandos to laukė ne visi, nors tai - futbolo valstybė, visada pretenduojanti į aukščiausias pozicijas. Italų žaidimas, dinamiškumas ir lengvumas, kurie matėsi, leidžia tikėtis, kad ši ekipa yra geriau pasiruošusi pirmenybėms, nei mes galėjome tikėtis anksčiau. Galbūt vienintelis dalykas, kuris nuvilia šios ekipos gerbėjus yra tai, kad jau pirmajame etape teks žaisti su ispanais. Akivaizdu, kad tai yra didžiulis iššūkis. Tačiau jei komanda yra pajėgi ir pasiruošusi pasiekti bent pusfinalį, tuomet reikia pradėti demonstruoti pačią geriausią formą jau atkrintamosiose varžybose. Belgams galbūt šiek tiek lengviau, nes jie pateko į sąlyginai silpnesnę atkrintamųjų varžybų pusę. Todėl, nors ta komanda nėra iki galo įtikinanti, kaip ir jos treneris, gali žengti į tolimus etapus ir bent iš dalies pateisinti labai aukštą poziciją FIFA reitinge.

Labai paradoksali F grupė. Ko gero, mažai kas abejojo, kad neabejotini favoritai yra portugalai, su save tituluojančiu pačiu geriausiu pasaulio futbolininku. Bet tai, kad pirmąją vietą laimėjo Vengrija, o antrąją užėmė Islandija, turbūt negalima laikyti labai didele staigmena, nes portugalų žaidimas iki šiol buvo labai silpnas ir neįtikinantis. Žinoma, tai yra vienas didžiausių šio čempionato nusivylimų iki šio etapo, bet nėra toks nėtikėtas, nes tai atsispindi žaidime.

Islandija yra viena iš gražiausių šio turnyro istorijų. Maža valstybė, atėjusi į Europos čempionatą be didelių lūkesčių, turinti fantastišką sirgalių palaikymą ir gebanti iškovoti antrąją vietą grupėje. Ir švęsti lemiamą įvartį prieš Austriją, kaip jie šventė, nors tai nulėmė islandų susidūrimą su Anglija jau aštuntfinalyje, tai tikrai yra šio čempionato dvasios pavyzdys, kurią nori matyti kiekvienos ekipos gerbėjas, net ir prie televizorių ekranų.

Čempionatų prognozių nekeičiu. Manau, kad patogų kelią iki finalo sau nusitiesė Kroatija. Kitoje pusėje matysime gerokai daugiau favoritų ir nepaisant to, kad Prancūzija nėra ta komanda, kurie geriausiai pasirodė grupių etape. Tačiau faktas, kad prancūzai žaidžia namuose ir atmosfera stadionuose yra puiki, o žaidėjai įgijo daugiau pasitikėjimo, nors grupių etapas ir nebuvo labai sėkmingas, leis D.Deschampso auklėtiniams pasiekti finalą. O ten - puikios rungtynės, bet kroatai laimi", - prognozę pateikė L.Kojala.

"Manau, kad rezultatyviausiu čempionato žaidėju taps I.Perišičius. Neprognozuočiau, kad bus nors vienas futbolininkas, kuris įmuš tiek daug įvarčių, kad kiti negalės jo pasivyti. Kroatai mano prognozėse žengia taip toli ir tai leidžia tikėtis, kad atakuojantis jų potencialas ir labai svarbus I.Perišičiaus vaidmuo bus tikrai išnaudotas, o šis žaidėjas tikrai įmuš įvarčių. Futbolininkas bus vienas iš tų, kuris galės nusivilkti marškinėlius, jais mosikuoti ir gauti geltoną kortelę.

Europos čempionatas iš tikrųjų mus džiugina. Matome labai daug puikių įvarčių, sirgalių, fantastišką atmosferą stadionuose. Atkrintamosiose varžybose tikėkimės daugiau įvarčių ir linkiu stebėti čempionatą, išsirinkti komandą, kuris jums yra pati mieliausia ir galbūt nepatingėti už ją pastatyti", - teigė L.Kojala.