Londono derbis baigėsi šlykščiais D.Costos veiksmais ir "Chelsea" pergale, "Man City" patyrė pirmąją nesėkmę (VIDEO)

Šeštadienį Anglijos "Premier" lygoje prasidėjo šeštasis turas, kuriame sužaistos septynerios rungtynės.

"Stamford Bridge" stadione įvyko Londono derbis, kuriame ginklus tarpusavyje surėmė "Chelsea" ir "Arsenal". Teisėjo nepatikimas darbas ir provokuojantis Diego Costos žaidimas "mėlynųjų" ekipai padėjo pasiekti svarbią pergalę rezultatu 2-0.

Rungtynės prasidėjo nežymiu "kanonierių" komandos dominavimu, tačiau kiek netrukus žaidimas išsilygino, o "Chelsea" po truputi pradėjo primesti savo žaidimą. Gerų progų pasižymėti turėjo Theo Walcottas bei jo varžovas Pedro, tačiau puolėjams savo komandos į priekį nepavyko išvesti.

Kėlinio pabaigoje nutiko tai, ko buvo galima tikėtis. Diego Costa šlykščiais veiksmais trukdė Laurentui Koscielny bei jį pargriovė. Komandos draugą užstoti norėjo Gabrielis, kuris "susikibo" su D.Costa ir abiems buvo parodytos geltonos kortelės.

Epizodas ties tu nesibaigė ir D.Costa toliau provokavo Gabrielį, kurį netrukus teisėjas nusprendė net išvaryti iš aikštės, mat specialiai užlipo ant puolėjo kojos, nors to akivaizdžiai nebuvo.

Antrajame kėlinyje "Arsenal" neturėjo ką parodyti, o "Chelsea" demonstravo pranašumą. 53-ąją minutę galiausiai krito pirmasis rungtynių įvartis, kai visiškai laisvas baudos aikštelėje atsidūręs Kurtas Zouma galva pasiuntė kamuolį į svečių ekipos vartus.

79-ąją minutę "Arsenal" liko žaisti devyniese. Antrąją geltoną kortelę prieš save išvydo Santi Cazorla, tačiau tai nenuramino D.Costos, kuris sykį vos nekibo į atlapus Alexui Oxlade'ui-Chamberlainui. Tai galutinai pribaigė FA taurės nugalėtojus ir 90-ąją minutę Edenas Hazardas padėjo galutinį tašką.

Kitose rungtynėse pergales iškovojo "West Brom", "Bournemouth" ir "Watford", o lygiosiomis pasibaigė "Stoke" - "Leicester" bei "Swansea" - "Everton" susitikimai.

Paskutinėse vakaro rungtynėse "Manchester City" namuose priėmė "West Ham" futbolininkus. Be pralaimėjimų iki šiol žygiavęs "miestiečių" klubas turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

6-ąją minutę Victoras Mosesas išvedė "plaktukus" į priekį, o pranašumą 31-ąją minutę padidino Diafra Sakho. Pirmojo kėlinio pabaigoje atsilikimą sumažino Kevinas De Bruyne, tačiau tai pergalės pasiekti nepadėjo ir "West Ham" iškovojo svarbius tris taškus.

"Man City" su 15 taškų vis dar liks pirmoje vietoje, tačiau "Manchester United" pergalės atveju juos pavys iki minimumo.

Rezultatai:

"Chelsea" 2 - 0 "Arsenal"

53' [1 - 0] K.Zouma

90' [2 - 0] E.Hazard

45' Gabriel ("Arsenal") pašalintas iš aikštės

79' S.Cazorla ("Arsenal") pašalintas iš aikštės

"Man City" 1 - 2 "West Ham"

6' [0 - 1] V.Moses

31' [0 - 2] D.Sakho

45' [1 - 2] K.De Bruyne

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/7979571" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

"Aston Villa" 0 - 1 "West Brom"

39' [0 - 1] S.Berahino

 

"Bournemouth" 2 - 0 "Sunderland"

4' [1 - 0] C.Wilson

9' [2 - 0] M.Ritchie

74' Y.Kaboul ("Sunderland") pašalintas iš aikštės

 

"Newcastle" 1 - 2 "Watford"

10' [0 - 1] O.Igholo

28' [0 - 2] O.Igholo

62' [1 - 2] D.Janmaat

 

"Stoke City" 2 - 2 "Leicester"

13' [1 - 0] B.Krkič

20' [2 - 0] J.Walters

51' [2 - 1] R.Mahrez (11m. baudinys)

69' [2 - 2] J.Vardy

 

"Swansea" 0 - 0 "Everton"

90' K.Mirallas ("Everton") pašalintas iš aikštės

Turnyrinė lentelė: