Londono derbis: "Chelsea" - "Tottenham" (įdomūs faktai)

Šv. Velykų dieną Anglijos "Premier" lygoje bus pateiktas tikras futbolo desertas - Londono "Chelsea" namuose susigrums su to pačio miesto komanda "Tottenham". Susitikimo pradžia - 18 val. Lietuvos laiku.

Turnyrinės lentelės atžvilgiu šios rungtynės yra itin svarbios abiems komandoms. "Tottenham" yra ketvirtoje vietoje ir nuo už nugaros esančio "Chelsea" turi 5 taškų pranašumą, todėl "mėlynieji" darys viską, kad sumažintų šį atsilikimą ir tęstų kovą dėl patekimo į UEFA Čempionų lygą.

Jūsų dėmesiui - įdomiausi dvikovos faktai:


"Chelsea" savo stadiono prieigose prieš "Tottenham" visuose turnyruose yra nenugalimas jau 30 rungtynių iš eilės - paskutinė nesėkme buvo patirta 1990 metais.

"Tottenham" yra prasčiausiai prieš "Chelsea" jų stadione rungtyniaujanti komanda - nei viena kita ekipa nėra nelaimėjusi prieš "mėlynuosius" 25 rungtynes iš eilės "Premier" lygoje.

"Pentiniai" per paskutinius du savo vizitus "Stamford Bridge" stadione buvo įgiję pranašumą, tačiau pergalės neiškovojo nei 2016 metais (2-2), nei praėjusį sezoną (1-2).

Antonio Conte auklėtiniai šiuo metu negali pasigirti puikiais rezultatais "Premier" lygoje - iš šešių paskutinių rungtynių "aristokratai" net keturis kartus susitaikė su pralaimėjimais ir tik du kartus džiaugėsi pergale.

Jeigu "Chelsea" komandai pavyks pasiekti pergalę prieš "Tottenham", tai bus pirmas kartas nuo gruodžio, kai jiems pavyko iškovoti dvi pergalės paeiliui.

"Chelsea" nesugebėjo laimėti paskutinių keturių rungtynių prieš didžiojo ketverto komandas - dvejos lygiosios ir tiek pat pralaimėjimų. Vis dėlto visi keturi susitikimai buvo žaidžiami ne jų stadione.

"Tottenham" šiose rungtynėse turės saugotis Williano, kuris žaidžia geriausią sezoną "Chelsea" gretose - brazilas šį sezoną jau yra pelnęs 13 įvarčių.

Mauricio Pochettino auklėtiniai vis dar yra vieninteliai nepralaimėję nei vienų rungtynių "Premier" lygoje 2018 metais - septynios pergalės ir trejos lygiosios.

Prie to pačio Pochettino "Tottenham" tik kartą iš 19 išvykos rungtynių laimėjo prieš pirmojo šešeto komandas - jie triumfavo tik prieš "Man City" 2016 metais.

"Pentiniai" nuo gruodžio mėnesio po patirto pralaimėjimo prieš "Man City" išvykoje yra nenugalimi paskutines šešias rungtynes.

Kol Harry Kane'as gydosi traumą, "Tottenham" yra suradęs naują lyderį - Heungas-Sonas Minas pelnė septynis įvarčius savo paskutinėse penkiose rungtynėse.