Londono derbyje - nulinės lygiosios, "Man Utd" pergalė pažymėta A. Valencia "bomba" (VIDEO)

Sekmadienį Anglijos "Premier" lygoje sužaistos dar dvejos 5-ojo turo rungtynės.

"Stamford Bridge" stadione įvyko Londono derbis - "Chelsea" priėmė "Arsenal" futbolininkus. Arsene'o Wengero auklėtiniai nutraukė pralaimėjimų seriją varžovų aikštėje, tačiau pergale nesidžiaugė.

Pirmajame kėlinyje vyravo gana apylygis futbolas. Pirmieji gerą progą įsiveržti į priekį turėjo "Chelsea", kai Pedro pabėgo už varžovų gynėjų, tačiau tikslaus smūgio į Petro Čecho ginamus vartus neatliko.

Vėliau tame pačiame pirmajame kėlinyje arti įvarčio buvo "Arsenal" saugas Aaronas Ramsey, kai baudos aikštelėje išmaudė kelis varžovus ir nestipriu smūgiu pataikė į virpstą.

Antrajame kėlinyje reikalai aikštėje klostėsi gana panašiai - pradžioje kiek aktyvesni buvo "Arsenal" futbolininkai, o vėliau savo progų turėjo ir "Chelsea".

Vis dėlto įvarčio komandos taip ir nepasiekė, nors 87-ąją minutę "Arsenal" įgijo kiekybinį pranašumą - Davidas Luizas už šiurkščią traumą buvo pašalintas iš aikštės.

"Chelsea" į savo sąskaitą įsirašė 10-ąjį tašką, o "Arsenal" - septintąjį.

Kitose rungtynėse praėjusiame ture pergalių seriją nutraukęs "Manchester United" atsitiesė - savo žiūrovų akivaizdoje pasiekė triuškinančią pergalę prieš Liverpulio "Everton".

Pirmasis įvartis krito 4-ąją minutę - įspūdingą smūgį vienu lietimu atlikęs Antonio Valencia išvedė šeimininkus į priekį. "Everton" bandė sugrįžti į rungtynes, tačiau rungtynių pabaigoje buvo sutriuškinti.

84-ąją minutę pranašumą po Romelu Lukaku perdavimo padidino Henrikas Mkhitaryanas, o jau 90-ąją minutę savo įvartį pasiekė ir R. Lukaku. Galutinį tašką per pridėtą laiką padėjo nuo 11 metrų žymos pasižymėjęs Anthony Martialis.

Mančesterio ekipos ir toliau dominuoja "Premier" lygoje - tiek "City", tiek "United" turi po 13 taškų ir nuo artimiausių persekiotojų pirmauja 3 taškais.

Rezultatai:

"Chelsea" 0 - 0 "Arsenal"
87' D. Luiz ("Chelsea") pašalintas iš aikštės

"Man Utd" 4 - 0 "Everton"
4' [1 - 0] A. Valencia
84' [2 - 0] H. Mkhitaryan
89' [3 - 0] R. Lukaku
90+2' [4 - 0] A. Martial (11 m. baudinys)

Turnyrinė lentelė: