L.Pilibaitis: atsigauname po blogiausio pralaimėjimo per savo karjeras

Trenksmingai atsiėmę pirmąją „SMScredit.lt A lygos“ čempionato vietą, XIX ture Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai imsis Jonavos „Lietavos“ ekipos. Ar pavyks žaidėjų perėjimo metu solidžiai pasipildžiusiems jonaviškiams atsilaikyti prieš pastaruoju metu įsisiautėjusį žalgiriečių puolimą?

Apie artėjančias rungtynes su „Lietava“ pasakojo rezultatyviausias žalgiriečių žaidėjas Linas Pilibaitis.

„Manau, kad gan netikėtą „Lietavos“ startą čempionate šiek tiek pristabdė ir susirinktos kortelės, ir traumos, taip pat nepakankamai ilgas atsarginių žaidėjų suolelis ar nelygiaverčiai keitimai. Reikia pripažinti, kad kai kuriose situacijose jiems pritrūkdavo ir sėkmės. Visgi manau, kad jie tikrai žaidžia pagirtinai ir vieni už kitus kovoja“, – sakė žalgirietis.

Pasak vilniečio, svarbu atidžiai prižiūrėti tris jonaviečių lyderius puolime.

„Lietava“ mėgsta žaisti komandiniu stiliumi, nes aikštėje jie būna it vienas kumštis. Visgi manau, kad jie prieš mus nežais taip, kaip prieš kitas komandas. Tai turėtų būti labiau gynyba ir kontratakomis pagrįsta taktika.

Iš šios komandos galima išskirti Tautvydą Eliošių, kuris tikrai pridės jėgos ir veržlumo jų žaidimui, taip pat jo brolį Tadą. Negalima pamiršti ir Dominyko Galkevičiaus. Šie trys žaidėjai turėtų būti pagrindinė puolamoji jėga. Neprastai atrodo ir Laurynas Stonkus“, – tvirtino futbolininkas.

Jis džiaugėsi, kad komandai pavyko atsigauti po pralaimėjimo Čempionų lygoje ir šiuo metu koncentruojamasi tik į šalies čempionatą.

„Po Čempionų lygos mūsų nuotaika tikrai nebuvo gera, nes toks pralaimėjimas buvo turbūt vienas blogiausių mūsų karjerose. Visgi jau suspėjome atsigauti. Laikas sugrįžti į Lietuvos čempionatą. Paskutiniu metu pelnome gan daug įvarčių, tačiau mūsų pagrindiniu tikslu išlieka pergalės. Jeigu jas iškovodami sugebame dar ir būti rezultatyvūs – puiku. Tai prideda tik daugiau motyvacijos. Džiaugiuosi, kad esame pergalių kelyje ir atsiėmėme pirmą vietą. Mums tai yra labai svarbu“, – sakė L. Pilibaitis.