L.Suarezo dublis paskandino Anglijos rinktinę (FOTO, VIDEO)

Ketvirtadienio vakarą Brazilijoje buvo sužaistos vienerios D grupės antrojo turo rungtynės. Pirmieji į kovą stojo Anglijos ir Urugvajaus futbolininkai. Svarbią pergalę rezultatu 2-1 iškovojo Luiso Suarezo vedami urugvajiečiai.

Rungtynės San Paulo miesto stadione prasidėjo apylygiai. Abi rinktinės su kamuoliu daugiau laiko praleisdavo aikštės viduryje ir vartininkams per pirmas 10 minučių nebuvo darbo.

Tačiau vos po kelių akimirkų Fernando Muslerai teko paprakaituoti, kuomet šalia baudos aikštelės buvo paskirtas baudos smūgis. Wayne‘as Rooney pabandė smūgiuoti, tačiau kamuolys skriejo šalia skersinio.

15-ąją minutę progą pasižymėti turėjo ir urugvajiečiai, kuomet maždaug iš 15 metrų laisvas likęs Christianas Rodriguezas galingu smūgiu kamuolį pasiuntė šalia Joe Harto ginamų vartų.

Maždaug po penkiolikos minučių prie Urugvajaus rinktinės vartų buvo sukurta bene pavojingiausiai proga. Stevenas Gerrardas kamuolį smūgiavo link baudos aikštelės, o ten iššokęs W.Rooney galva kamuolį nukreipė tiesiai į skersinį.

Tačiau urugvajiečiai gavo savo progą ir 39-ąją minutę įsiveržė į priekį. Edinsonas Cavani priviliojo du varžovus prie savęs ir atliko perdavimą Luisui Suarezui, kuris galva kamuolį nukreipė į J.Harto ginamų vartų tinklą.

Po įvarčio anglai pradėjo dominuoti ir spaudė Pietų Amerikos komandą. Vos po minutės Danielis Sturridge‘as pavojingai prasiveržė kraštu ir atliko stiprų smūgį, tačiau vartus patikimai saugojo F.Muslera.

Antrasis kėlinys prasidėjo kiek netikėtu Urugvajaus rinktinės spaudimu. Nepaisant teigiamo rezultatu, urugvajiečiai neketino sustoti ties vienu įvarčiu ir aktyviai spaudė savo varžovus iš Europos.

52-ąją minutę puikią progą pasižymėti turėjo pirmojo įvarčio autorius E.Cavani, tačiau jis po tikslaus komandos draugo perdavimo kamuolį pasiuntė šalia vartų.

Po Urugvajaus futbolininkų išpuolių anglai perėmė iniciatyvą ir bandė išlyginti rezultatą. Pirmąją realią progą tai padaryti turėjo Wayne'as Rooney, kuris sulaukęs tikslaus perdavimo smūgiavo tiesiai į varžovų vartų sargą.

Vis dėlto, 75-ąją minutę Roy'aus Hodgsono auklėtiniai atgaivino intrigą šiame mače, kuomet į baudos aikštelę prasiveržęs krašto gynėjas Glenas Johsonas atliko rezultatyvų perdavimą W.Rooney.

Anglai išlyginę rezultatą dominavo varžovų aikštės pusėje ir progą pasižymėti turėjo Danielis Sturridge'as, tačiau rezultatyviausias Europos futbolininkas L.Suarezas 85-ąją minutę pasiuntė į nokdauną visą Angliją.

Puolėjas po S.Gerrardo klaidos gavo kamuolį tiesiai po kojomis ir galingu smūgiu nubaudė J.Hartą. Ši pergalė urugvajiečiams buvo labai svarbi, nes tai pirmieji trys taškai, o tuo tarpu Anglijos rinktinės padėtis kritinė - po dviejų turų jie neturi nei taško.

Rezultatas:

Urugvajus 2 – 1 Anglija

39‘ [1 – 0] L.Suarez

75‘ [1 – 1] W.Rooney

85‘ [2 – 1] L.Suarez

Startinės sudėtys:

Urugvajus: Muslera, Godin, Pereira, Rodriguez, Suarez, Gimenez, Lodeiro, Arevalo, Gonzalez, Cavani, Caceres.

Anglija: Hart, Johnson, Baines, Gerrard, Cahill, Jagielka, Sturridge, Rooney, Welbeck, Henderson, Sterling.


Turnyrinė D grupės lentelė:

Vieta Rinktinė Rungtynės Taškai Įv. santykis
1. Kosta Rika 1 3 +2
2. Italija 1 3 +1
3.  Urugvajus 2 3 -1
4. Anglija 2 0 -2

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...