L.van Gaalas gailisi, kad baudinių serijoje vertėsi be T.Krulo

Louisas van Gaalas norėtų atsukti laiką atgal. Olandijos rinktinės strategas apie fantastiškos galios troškimą užsiminė tuomet, kai visame pasaulyje jo komandos gerbėjai sėdėjo nuleidę galvas.

4:2 baudinių seriją iškovojusi Argentina žengė į finalą, kur ekipos laukia brazilus 7:1 sutrypę vokiečiai. L.van Gaalui liko paskutinis mūšis – dėl paguodos kampelio trečiojoje vietoje.

62 metų futbolo specialistas pripažino, kad ketino panaudoti jau išbandytą ir gausybės komplimentų sulaukusį planą – baudinių serijai paskirti atsarginį vartininką Timą Krulą.

Tačiau šįkart L.van Gaalas kliovėsi pagrindiniu vartininku Jasperu Cillessenu, nes per rungtynes buvo atlikęs visus tris keitimus.

T.Krulas į aikštę žengė paskutinę pridėto laiko minutę, kai ketvirtfinalyje Olandija žaidė su Kosta Rika. Baudinių serijai ruoštas vartininkas atrėmė du smūgius, o olandai žengė toliau.

Šįkart T.Krulas seriją stebėjo iš šalies.

„Jeigu būčiau galėjęs pakeisti Jasperą, būčiau tai padaręs, bet negalėjau. Išnaudojau keitimų limitą. Turėjau per mačą pakeisti Darylą Janmaatą, nes jis ir taip turėjo geltonąją kortelę, o ir nežaidė taip, kaip turėjo. Nenorėjau rizikuoti Nigelio de Jongo sveikata. Pakeičiau Robiną van Persie, nes jis buvo išsekęs“, – goal.com sakė L.van Gaalas.

2010-aisiais olandai patyrė nesėkmę finale, o šįkart į jį net nepateko, tačiau strategas neslepia, kad didžiuojasi pasiekimu Brazilijoje.

„Mums tai buvo fantastiškas turnyras. Niekas nesitikėjo, kad įveiksime grupės etapą. Kai nugalėjome Meksiką, supratome, kad mus įveikti sunku, – kalbėjo L.van Gaalas. – Argentina yra itin aukšto lygio komanda su nuostabiais žaidėjais. Baudinių serija – sėkmės reikalas, bet pralaimėti per ją – siaubingiausias scenarijus. Mes buvome geresni ar bent jau lygūs.“

lrytas.lt