Lyg ant sparnų žaidę belgai sutriuškino vengrus ir žengė į ketvirtfinalį (FOTO, VIDEO)

22 valandą į kovą dėl patekimo į ketvirtfinalį stojo Belgijos ir Vengrijos rinktinės. Edeno Hazardo vedami belgai sunkumų neturėjo ir į kitą etapą žengė varžovus sutriuškinę rezultatu 4-0.

Visą rungtynių laiką aktyviai žaidę vengrai bandė pasipriešinti vieniems iš turnyrų favoritų, bet belgai buvo negailestingi rungtynių pabaigoje ir iš viso pelnė keturis įvarčius.

Ketvirtfinalyje Belgija susigrums su Velsu. Susitikimas įvyks penktadienį 22 valandą.

Startinės sudėtys:

Vengrija: Kiraly, Lang, Juhasz, Guzmics, Kadar, Gera, Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy, Dzsudzslk, Szalai.

Belgija: Courtois, Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Witsel, Nainggolan, De Bruyne, Mertens, Hazard, Lukaku.


Aktyviau susitikimą pradėjo Belgijos futbolininkai. 6-ąją minutę prie Gaboro Kiraly vartų kilo pirmoji rimta proga, kai Romelu Lukaku atliko tikslų smūgį į vartų kampą, tačiau ten tinkamai pozicijas buvo užsiėmęs patyręs vartininkas.

Po kelių atakų savo laimę iš maždaug 18 metrų pabandė ir Kevinas De Bruyne, bet vėl patikimai vartus saugojo G. Kiraly.

Vis dėlto pirmojo įvarčio Vengrijos komandai išvengti nepavyko – 10-ąją minutę po K. De Bruyne pakelto kamuolio iš standartinės situacijos nuo varžovų atitrūkęs centro gynėjas Toby Alderweireldas galva pasiuntė kamuolį į vartų tinklą ir belgai įgijo pranašumą.

15-ąją minutę prie Vengrijos rinktinės vartų kilo dar viena pavojinga proga. Puikų perdavimą sulaukęs K. De Bruyne atitrūko nuo varžovų gynėjų ir privertė rimtai padirbėti vartų sargą.

Vėliau belgai savo atakas šiek tiek pristabdė. Vengrija bandė išeiti į greitas kontraatakas, bet Thibautui Courtois su sunkumais vartuose neteko susidurti.

35-ąją minutę baudos smūgį stojęs realizuoti K. De Bruyne turėjo puikų šansą padidinti pranašumą, tačiau į itin galingą smūgį reagavo G. Kiraly, po kurio prisilietimo kamuolys pataikė į skersinį.

Artėjant pirmajam kėliniui į pabaigą vengrai aštrino savo atakas ir 41-ąją minutę visai šalia vartų smūgį atliko krašto puolėjas Balazsas Dzsudzsakas. Vis dėlto po kelių sekundžių vengrai galėjo būti ir nubausti – Driesas Mertensas liko vienas prieš vartininką, bet iš aštraus kampo patyrusio G. Kiraly nenuginklavo.

Belgai antrąjį kėlinį pradėjo galingai – kairiuoju kraštu spurtavęs Edenas Hazardas išsisukęs iš kelių varžovų atliko stiprų smūgį į vartų kampą, tačiau nesenstantis G. Kiraly ir toliau įrodinėjo savo vertę.

53-ąją minutę po puikaus B. Dzsudzsako perdavimo aukštai iššokęs Adamas Szalai turėjo gerą progą išlyginti rezultatą, tačiau jo smūgį blokavo T. Alderweireldas.

65-ąją minutę prie T. Courtois vartų kilo rimtas pavojus – kamuolys po Adamo Pinterio smūgio skriejo klastinga trajektorija, bet Londono „Chelsea“ vartų sargas reagavo ir numušė kamuolį už šoninės linijos. Netrukus dar vieną pavojingą smūgį atliko vengrų gynėjas Rolandas Juhaszas, tačiau ir vėl sėkmė buvo Belgijos pusėje.

78-ąją minutę šioje dvikovoje buvo padėtas galutinis taškas. Po nuostabaus E. Hazardo reido aikštėje vos kelias minutes praleidęs Michy Batshuayi išpildė komandos draugo perdavimą ir pelnė pirmąjį įvartį šiame čempionate.

Vos po dviejų minučių žaidimą pajutęs ir visą rungtynių laiką varžovų gynėjus draskęs E. Hazardas pelnė ir savo įvartį. Netrukus belgų kapitonas buvo pakeistas ir išlydėtas garsiomis ovacijomis.

Rungtynių pabaigoje į Vengrijos rinktinės vartus krito paskutinis įvartis. Po kontraatakos į priekį pasileidęs Yannickas Carrasco tiksliu smūgiu nukreipė kamuolį į vartų tinklą ir taip pat pelnė pirmąjį įvartį šiame čempionate.

Rezultatas:

Vengrija 0 - 4 Belgija
10' [0 - 1] T. Alderweireld
78' [0 - 2] M. Batshuayi
80' [0 - 3] E. Hazard
90' [0 - 4] Y. Carrasco

Geriausiu rungtynių žaidėju buvo pripažintas Edenas Hazardas: 


 Pagrindinė rungtynių statistika: 

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...