Lyg dėl titulo kovojęs "Chelsea" siunčia Anglijos čempionų karūną į Lesterį (VIDEO, FOTO)

Pirmadienį vakare Anglijos "Premier" lygoje baigėsi 36-asis turas, kuris Anglijai atnešė naujus šalies futbolo karalius - "Leicester City" klubo futbolininkus.

"Stamford Bridge" stadione šį sezoną nurašytas Londono "Chelsea" klubas susitiko su į titulą besitaikiusiu Londono "Tottenham". Mauricio Pochettino auklėtiniai po pirmojo kėlinio pirmavo rezultatu 0-2, tačiau į antrąją rungtynių dalį lyg dėl titulo kovoti žengę "mėlynieji" išplėšė lygiąsias ir perleido čempionų titulą "Leicester" ekipai.

Rungtynės prasidėjo itin aktyviai - abi komandos žaidė atvirą ir greitą futbolą. Kiek pranašesni buvo svečiai iš Šiaurės Londono, tačiau pirmojo įvarčio prireikė laukti 35 minutes. Puikų perdavimą iš Eriko Lamelos sulaukęs Harry Kane'as "išmaudė" Asmirą Begovičių ir taikiu smūgiu išvedė "Spurs" į priekį.

Po įvarčio "Tottenham" nenurimo ir pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje sudavė skaudų smūgį Guuso Hiddinko vadovaujamai komandai. Heungas-Minas Sonas spurtavo dešiniuoju kraštu ir galingu smūgiu padvigubino "Tottenham" pranašumą.

Atrodė, kad antrasis kėlinys bus tik formalumas ir "Leicester" klubui dar kitame ture teks gerokai pakovoti dėl titulo. Vis dėlto "Chelsea" nenorėjo sugadinti "lapių" vakaro ir į antrąją rungtynių pusę žengė su dideliu užsidegimu. Visą rungtynių laiką virė atkakli kova ir teisėjui teko parodyti net 12 geltonų kortelių.

58-ąją minutę Gary Cahillas grąžino intrigą šiame susitikime, kai pasižymėjo po Williano pakelto kampinio. "Tottenham" kiek sutriko, tačiau vis dar bandė susigrąžinti dviejų įvarčių pranašumą. Vis dėlto 83-ąją minutę Edenas Hazardas sudaužė "Spurs" viltis - po Diego Costos perdavimo belgas į Hugo Lloriso ginamus vartus vienu lietimu pasiuntė tikrą šedevrą, kuris svečiams kainavo titulą.

Iki pirmenybių pabaigos lieka du turai, o "Leicester City" po "Spurs" pralaimėjimo įgijo 7 taškų pranašumą. Tai Claudio Ranieri vadovaujamai komandai atnešė čempionų titulą. Lesterio miesto ekipa šį sezoną sukūrė tikrą futbolą stebuklą - praėjusiame sezone vos į "Championship" neiškritusios "lapės" su vienu mažiausių biudžetų triumfavo "Premier" lygoje. Tai - pirmasis "Leicester" titulas stipriausiame Anglijos čempionate.

Rezultatas:

"Chelsea" 2 - 2 "Tottenham"
35' [0 - 1] H. Kane
44' [0 - 2] S. Heung-Min
58' [1 - 2] G. Cahill
83' [2 - 2] E. Hazard

Turnyrinė lentelė: