"Lyon" šventė sunkią pergalę prieš "Nantes", "Marseille" parklupdė "Nice" (VIDEO)

Prancūzijos čempionatas artėja prie finišo.

Šiandien viename paskutinių 36-ojo turo susitikimų ketvirtąją vietą beveik užsitikrino "Lyon" klubas, namuose palaužęs "Nantes" pasipriešinimą.

Nors Sergio Conceicao vadovaujama ekipa atliko tik du smūgius į vartų plotą, aikštės šeimininkams tikrai buvo nelengva, nes Valentinas Rongier varžovus į priekį išvedė 19-ąją minutę ir toks rezultatas laikėsi iki pat antrojo kėlinio vidurio.

Tuomet "Lyon" gavo šansą mušti 11 metrų baudinį, kurį uždirbo bei pats realizavo Koffi Djidji pražangą išprovokavęs Nabilis Fekiras. Neilgai trukus po Memphio Depay'aus perdavimo nuo kampinio gairelės galva įmušė Maxwellas Cornet ir Bruno Genesio kariauna jau pirmavo.

Visgi, tai buvo dar ne pabaiga, nes lygiai tokioje pačioje situacijoje rezultatą išlyginti sugebėjo Guillaume'as Gillet, tačiau savo komandai tris taškus galiausiai vis tiek išplėšė antrąkart pasižymėjęs Cornet.

Vakariniame susitikime vos trečią nesėkmę patyrė "Nice" futbolininkai. Praėjusią savaitę jie palaužė "Paris Saint-Germain" vienuolikę, tačiau dabar pergalę šventė "Marseille", taigi, kurorto ekipa liks trečiojoje vietoje.

Tiesa, dvikova vyko apylygiai ir viskas galėjo pasisukti kitaip, nes Lucieno Favre'o auklėtiniai turėjo emocinį pranašumą, kai Mario Balotelli buvo išlyginęs rezultatą antrojo kėlinio pradžioje. 

Vis dėlto, prie pirmajame kėlinyje po kampinio įmušto Bafetimbi Gomiso įvarčio dar vieną tikslų smūgį galva pridėjo gynėjas Patrice'as Evra ir "Marseille" į savo sąskaitą įsirašė tris taškus.

Jie yra itin svarbūs, nes leidžia pakilti į penktąją vietą, leidžiančią garantuotai žaisti UEFA Europos lygos atrankoje. Šeštojoje pozicijoje liksianti komanda tokį šansą gaus tik tuomet, jeigu "Angers" pralaimės "Coupe de France" finalą. Po antrųjų lygiųjų iš eilės laipteliu žemiau nukrito "Bordeaux" futbolininkai.

Rezultatai:

"Rennes" 1 - 0 "Montpellier"
[1-0] 80' Firmin Mubele Ndombe

"Lyon" 3 - 2 "Nantes"
[0-1] 19' Valentin Rongier
[1-1] 65' Nabil Fekir (iš 11 metrų baudinio)
[2-1] 70' Gnaly Maxwell Cornet
[2-2] 75' Guillaume Gillet
[3-2] 80' Gnaly Maxwell Cornet

"Marseille" 2 - 1 "Nice"
[1-0] 21' Bafetimbi Gomis
[1-1] 50' Mario Balotelli
[2-1] 66' Patrice Evra

<iframe width="500" height="343" src="//rutube.ru/play/embed/10332058" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>