M. Allegri: "Real" yra kitame lygyje (+ Z. Zidane'o komentaras)

Massimiliano Allegri vadovaujamą komandą ir vėl lydėjo nesėkmė UEFA Čempionų lygos finale - Turino "Juventus" nesugebėjo patiesti Madrido "Real" klubo (1-4) ir tęsia titulų badą Europoje nuo 1996 metų.

Vyriausiasis "senosios senjoros" treneris spaudos konferencijoje po rungtynių pripažino, kad jų oponentai antrajame kėlinyje rungtyniavo visa galva geriau ir pelnytai triumfavo finale.

"Nebuvau nustebintas "Real" ekipos žaidimo lygiu, kurį jie pademonstravo. Nemažai žmonių kalbėjo, kad mes esame favoritai, tačiau aš to tikrai nemačiau, nes žinojau, kokia puiku komanda yra "Real", - kalbėjo M. Allegri.

"Pirmajame kėlinyje rungtyniavome puikiai, turėjome žaidybinį pranašumą, tačiau antrajame kėlinyje jie mus užspaudė. Mes negalėjome nieko padaryti prieš jų spaudimą. Antrasis įvartis tiesiog nužudė šias rungtynes.

Per pirmąsias 45 minutes "Real" ekipai neleidome visiškai žaisti jų futbolo, bet kaip ir minėjau, antrajame kėlinyje jų spaudimas buvo kažkas tokio, iš ko negalėjome išsivaduoti. 

Mes turime tęsti sunkų darbą, kad pasiektume "Real" komandos lygį. Jie laimėjo du Čempionų lygos finalus iš eilės ir mes tikrai dar nesame viename lygyje su jais", - apie varžovą gerų žodžių negailėjo strategas.

Pirmuoju treneriu iškovojusiu du Čempionų lygos titulus iš eilės tapęs vos pusantrų metų "Real" klubą treniruojantis Zinedine'as Zidane'as neslėpė savo džiaugsmo ir dėkojo savo komandai už nuostabias rungtynes.

"Pagrindinė viso šio sezono sėkmė yra nepaprastas mūsų komandos vieningumas - visi čia jaučiasi svarbūs ir galintys padėti komandai. Mums tai buvo itin puikūs metai. Lieka tik pasveikinti visą komandą, jos personalą ir vadovybę. Mes to nusipelnėme", - kalbėjo Prancūzijos futbolo legenda.

"Juventus" futbolininkai rungtynes pradėjo itin aktyviai. Pirmajame kėlinyje mes nesugebėjome susitvarkyti su kamuoliu, tačiau antrajame kėlinyje komanda pademonstravo fenomenalų žaidimą.

Tai istorinė diena - pasiekėme tai, ko prieš tai dar niekas nebuvo padaręs. Du kartus iš eilės laimėti Čempionų lygą ir finale prieš "Juventus" pelnyti net keturis įvarčius, tai yra kažkas neįtikėtino", - užbaigė Z. Zidane'as.