M. Barreto: "Nemanau, kad "Trakai" tikėjosi tokio mūsų žaidimo"

Pirmą kartą šiame „SMScredit.lt A lygos“ čempionate lygiosiomis sužaidęs Kauno „Stumbras“ atėmė taškus iš lyderių „Trakų“. Neleidę varžovams įmušti, kauniečiai antrą kartą sezone išlaikė „sausus“ vartus.

Į UEFA Pro kursus išvykusį vyr. trenerį Darių Gvildį pakeitęs jo asistentas Mariano Barreto sakė, kad atsižvelgiant į tai, kas vyko aikštėje, „Stumbrui“ lygiosios yra blogas rezultatas, nes būtent kauniečiai turėjo geriausią progą rungtynėse. Tačiau per paskutines 10 minučių komanda turėjo problemų dėl nuovargio, kai „Trakai“ pradėjo žaisti ilgais perdavimais.

„Gynėjai žaidė labai gerai. Jie parodė, kad juda teisinga linkme. Kai vaikinai sunkiai dirba ir rezultatų nėra, jie nusimena. Kai pasiekiami rezultatai, jie įgauna pasitikėjimo, pamato, kad gali žaisti prieš „Trakus“. Kai žaidėme prieš „Žalgirį“, vienintelis skirtumas buvo rezultatas. Futbole kartais nėra teisybės. Gali žaisti gerai, bet pralaimėti. Kai tai kartojasi, galima nulesti rankas, bet šie vaikinai to nedaro“, - savo komandos futbolininkus gyrė treneris.

Pasak M.Barreto, Tomas Snapkauskas bei Rimvydas Sadauskas atliko fantastišką darbą prižiūrėdami Davidą Aršakianą ir nėra daug geresnių žaidėjų lygoje.

„Esame šiek tiek nusivylę. Jei Robertas Vėževičius būtų įmušęs, viska galėjo būti kitaip. „Trakai“ šiandien turėjo nustebti. Nemanau, kad jie tikėjosi tokio mūsų žaidimo. Žaidėme be puolėjų, be dviejų pagrindo žaidėjų Giorgio Russo ir Luko Čerkausko. Tokiai mažai komandai kaip „Stumbras“, poros žaidėjų netektis yra didelė problema. „Trakai“ taip pat turėjo problemų, bet jie turi 25 gerus žaidėjus, todėl kelios netektys jiems nėra tokios svarbios. Bet tai yra mūsų bėdos. Birželį, atsidarius transferų langui, tikiuosi, pasistiprinsime. Bet ir iki tol turime rinkti taškus. Čia tik pradžia“, - teigė M.Barreto.

Portugalo teikimu, jo komanda turi sekti Anglijos pavyzdžiu, kur lygą laimėjo nedidelė komanda „Leicester City“ ir reikia tikėti, kad „Stumbras“ vieną dieną tai padarys.

Saugo Klaido Janonio nuomone, rungtynės buvo gero lygio. Abi komandos išlaikė aukštą tempą, bėgo, stengėsi ir kūrė progą po progos.

„Mes turėjom progų, „Trakai“ turėjo progų. Buvo labai super rungtynės. Treneriai visą laiką akcentuoja, kad mes nesame kažkuo labai jau prastesni už kitus. Tiesiog turime žaisti futbolą, turime stengtis. Komandoje atsirado daugiau konkurencijos. Atvažiavo užsieniečių, kiekvienas nori kovoti dėl savo vietos. Viskas - tik į gerą pusę“, - kalbėjo žaidėjas.

Jo teigimu, jei negalima laimėti rungtynių, reikia padaryti viską, kad jų nepralaimėti. Jei nepraleidi, vienas taškas yra garantuotas.

„Manau, rezultatas - dėsningas. Progų turėjo ir „Trakai“, turėjome ir mes“, - reziumavo K.Janonis.