M. Maksimovas vėl atvedė į pergalę "Trakus"

Išplėšęs tašką Klaipėdoje, Maksimas Maksimovas pelnė antrąjį iš eilės įvartį, kuriuo padovanojo savo naujajai komandai ir ilgai lauktą pergalę A lygos čempionate. Nelaimėję keturių iš eilės rungtynių „Trakai“ namuose palaužė Utenos „Utenį“ minimaliu rezultatu 1:0 (0:0) ir turnyro lentelėje pakilo į ketvirtąją vietą.

Iniciatyva nuo pirmųjų minučių priklausė šeimininkams, kurie daugiau valdė kamuolį, tačiau varžovų klaidų laukęs „Utenis“ kūrė pavojingesnius išpuolius ir jau rungtynių pradžioje galėjo išsiveržti į priekį, kai prieš vartus iššokęs Edvinas Baniulis iš aštraus kampo mušė šalia virpsto.

Vėliau greitos atakos metu Timotėjus Dodlekas pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kur aplenkęs gynėją Takuya Matsunaga galva smūgiavo virš vartų, o Aurimas Tručinskas privertė pasijaudinti riterių gerbėjus kėlinio viduryje, bet, puikiu reidu pro kelis gynėjus įsiveržęs į baudos aikštelę, mušė tiesiai į Igną Plūką.

Artėjant pertraukai, T.Matsunaga perėmė dar vieną kamuolį iš gausiai klydusių trakiškių. Jo šūvis į artimą vartų kampą buvo netikslus.

„Trakai“ geriausią savo momentą sukūrė tik kėlinio pabaigoje, kai po aštraus Oscaro perdavimo link vartų įkirtęs Deividas Česnauskis pasiuntė kamuolį aukštai virš skersinio. Netrukus už galvos griebėsi ir pats Oscaras. Be priežiūros paliktas legionierius apmaudžiai nepataikė į kamuolį galva, būdamas visai šalia vartų.

Antrąją mačo pusę riteriai pradėjo įjungę aukštesnę pavarą. Kėlinio pradžioje Aurimas Tručinskas išgelbėjo svečius, neleisdamas perdavimo „uždaryti“ Tadui Labukui.

Vėliau ekipos apsikeitė labai pavojingomis atakomis. Iš pradžių greito išpuolio metu visai šalia vartų iš toli mušė į priekį iš gynybos nuskubėjęs A.Tručinskas. Kitoje aikštės pusėję skersinį sudrebino Vaidotas Šilėnas.

„Trakų“ spaudimas augo. Dar sykį taiklumo pritrūko V.Šilėnui, už galvos vėl griebėsi Oscaras,  pasiuntęs kamuolį visai šalia virpsto. Po keitimo aikštėje pasirodęs Darius Kazubovičius aktyviai įsijungė į žaidimą ir iššoko prieš vartus, tačiau paskutiniu momentu gaisrą užgesino atskubėjęs Rudinilsonas Silva.

80-ą minutę būtent po D.Kazubovičiaus smūgio galva D.Garača atmušė kamuolį prieš save. J.Mamajevas jį mestelėjo link M.Maksimovo, kuris savo šanso nepraleido, pasižymėdamas ir antrose rungtynėse „Trakų“ gretose.

Po įvarčio „Utenio“ gynyba prarado koncentraciją ir tik svečių vartininko akrobatinio šuolio dėka iš toli įmušti nepavyko J.Mamajevui. Netrukus jis atrėmė ir dar vieną M.Maksimovo šūvį.

Nuskubėjusi gelbėti rungtynių, Aukštaitijos komanda buvo labai arti išlyginamojo įvarčio mačo pabaigoje. Gabrieliaus Zagursko link vartų pasiųstas kamuolys atsimušė į skersinį ir grįžo į aikštę. Uteniškiams pratęsus ataką, puiki I.Plūko reakcija išgelbėjo riterius nuo nemalonumų, po labai pavojingo Šachromo Suleimonovo smūgio.

Turnyrinė lentelė: