M. Ozilas: atmečiau pasakišką pasiūlymą iš Kinijos

Londono "Arsenal" žvaigždė Mesutas Ozilas atskleidė, jog vasarą sulaukė įspūdingo pasiūlymo keltis į Kinijos Super lygą.

Jeigu būtų nusprendęs palikti Angliją, vokietis pagal jam pasiūlytą kontraktą iš viso uždirbtų net 100 mln. svarų sterlingų.

Vis dėlto, atakuojantis saugas minėtos galimybės ilgai nesvarstė, o "kanonierių" legenda Robertas Piresas savo patarimais padėjo jam įgauti pasitikėjimo, kad yra tinkamas "Premier" lygai.

"Kai praėjusią vasarą sulaukiau pasiūlymo iš Kinijos, man nereikėjo jo (Pireso - red. past.) patarimo, nes pasiūlymas buvo per daug absurdiškas", - Ozilas aiškina greitai pasirodysiančioje savo biografijoje.

"Kinai buvo pasirengę per penkerius metus man sumokėti 100 mln. svarų sterlingų. Tai - pasakiškas pinigų kiekis, kuris išeina už mano vaizduotės ribų."

"Nepaisant to, man prireikė mažiau nei trijų minučių pasiūlymą atmesti. Mano agentas Erkutas man paskambino, kad praneštų apie pasiūlymą. Jis sakė: "Manau, mes esame sutarę, ką ketiname daryti, tiesa? Tu juk jo nesvarstysi?"

"Nesu net arti savo karjeros pabaigos", - atsakiau. "Aš vis dar noriu laimėti titulus su "Arsenal". Nenoriu žaisti Kinijoje nepriklausomai nuo to, kiek jie yra pasirengę sumokėti. Jokiu būdu."

Ozilas šį sezoną "Arsenal" gretose sužaidė 34 rungtynes, per kurias įmušė 10 įvarčių bei atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Įdomu, jog knygoje jis taip pat atskleidė, kad juo žavisi Kinijos prezidentas Xi Jinpingas.