M. Ugge: buvau šokiruotas, kai man pasakė, jog "Sūduvai" aš per prastas

„Trakų“ rungtynėse Europos lygos atrankoje su „Nomme Kalju“ klubu iš Estijos, varžovų gynybos grandyje žiūrovai galėjo pastebėti Lietuvos futbolo gerbėjams puikiai pažįstamą veidą. Du su puse sezono „Sūduvos“ ekipoje praleidęs Maximiliano Ugge šį sezoną gina šio Estijos klubo garbę ir buvo vienas iš tų, kurie prisidėjo prie pergalės prieš „Trakus“. 24-erių metų italas, su lankomiausiu šalies futbolo naujienų portalui – „Eurofootball.lt“, sutiko pasidalinti savo mintimis apie patirtį Lietuvoje, nemalonų išsiskyrimą su „Sūduva“ bei sėkmingo Estijos ekipos žaidimo Europoje priežastis.


- Po dviejų su puse metų „Sūduvoje“, šį tarpsezonį nusprendėte persikelti į Estiją ir pasirašėte sutartį su „Nomme Kalju“ ekipa. Kokia buvo pagrindinė priežastis, dėl kurios Lietuvą iškeitėte į Estiją?

- Mano kontraktas su „Sūduva“ buvo pasibaigęs, tad aš galvojau apie variantus ir kitose šalyse, tačiau visada sakiau, kad prieš pradėdamas ieškoti kitų pasiūlymų, aš pažiūrėsiu ką norės daryti „Sūduvos“ ekipa. Po paskutinio susitikimo su komandos vadovais jie nusprendė nesiūlyti man naujos sutarties, nes jiems aš nebuvau pakankamai geras. Patikėkite manimi, tai mane tiesiog šokiravo!

Kiek vėliau gavau pasiūlymą iš „Nomme Kalju“ klubo, kurie taip pat kuria gerą projektą, tad nusprendžiau jį priimti ir pasirašiau sutartį su šia komanda.

- Žaidei A lygoje, o dabar rungtyniauji aukščiausioje Estijos lygoje. Jūsų nuomone, kokie yra didžiausi skirtumai tarp žaidimo Lietuvoje ir Estijoje?

- Tarp žaidimo šiose šalyse nėra didelio skirtumo, tačiau mano nuomone, čia Estijoje komandos žaidžia didesniu ritmu ir palaiko didesnį tempą nei klubai Lietuvoje.

- Europos lygos pirmąjame atrankos etape „Nomme Kalju“ įveikė Lietuvos atstovus „Trakus“. Kaip manote, kokia buvo pagrindinė jūsų pergalės priežastis?

- Prieš rungtynes skaičiau naujienas Lietuvoje, kurios sakė, kad „Trakams“ kliuvo silpnas varžovas ir jie lengvai pateks į kitą etapą. Tuo metu galvojau: kaip jie gali taip rašyti? Juk mūsų komanda tokiose rungtynėse turi daug daugiau patirties nei „Trakai“.

Manau, kad mes tiesiog buvome geresnė komanda, ypač rungtynėse namuose.

- Antrąjame atrankos etape jums rungtyniaujant prieš „Maccabi Haifa“ klubą, varžovai buvo laikomi ryškiais favoritais, tačiau jūs sugebėjote išplėšti pratęsimą, o galiausiai laimėjote po vienuolikos metrų baudinių serijos. Dabar jūsų laukia dar stipresnis varžovas – „Omnislispor“ klubas. Kaip galėtumėte pateikti dar vieną staigmeną, nugalėdami ir Turkijos ekipą?

- Be jokios abejonės – mūsų laukia sunki dvikova. Mes matėme jų žaidimo video ir jie žaidžia labai aukšto lygio futbolą ir manau, kad juos galima lyginti su „Maccabi Haifa“ ekipa. Mūsų stipriausia savybė yra tai, kad mes neturime ko prarasti, o treneris kiekvienose rungtynėse mus labai gerai paruošia. Tad mes tiesiog išeisime ir pabandysime tai padaryti mūsų rungtynėmis.

- Abejose Europos lygos etapuose, jūsų ekipa atsakomosiose rungtynėse atsiliko nuo varžovų, tačiau abu kartus sugebėjote pasiekti reikiamą rezultatą. Kokia yra pagrindinė priežastis, kuri padėjo jums išlikti žaidime net ir atsiliekant bei abu kartus jums galiausiai padovojo kelialapį į kitą etapą?

- Kaip jau minėjau – mes esame komanda, kuri neturi ko prarasti. Mes tai pat niekada nepasiduodame, esame stiprūs psichologiškai ir turime gerą atmosferą komandoje. Be to, antrojoje rungtynių dalyje mes pageriname savo žaidimą.

- Kaip vertini laikotarpį praleistą Lietuvoje? Kokį įspūdį tau padarė mūsų šalis? Ar turėdamas galimybę sugrįžti rungtyniauti į Lietuvą, svarstytum tokį variantą?

- Praėjusiais metais duotame interviu minėjau, kad po beveik trijų praleistų metų Lietuvoje aš čia jaučiuosi kaip namuose. Man čia patiko, čia aš palikau daugybę draugų bei puikių žmonių, su kuriais galima smagiai praleisti laiką.

Jei turėčiau galimybę sugrįžti į Lietuvą ją tikrai apsvarstyčiau, tačiau šiuo metu man svarbiausia kiekvienais metais tobulėti bei pasiekti kuo aukštesnį lygį.

- Ar vis dar seki A lygą? Ką manai apie šio sezono dvikovas šiose pirmenybėse?

- Be abejo seku čempionatą, o ypatingai „Sūduvą“. Manau, kad kaip ir kiekvienais metais, „Žalgiris“ yra stipriausia ekipa, tačiau „Trakai“ iki Europos lygos taip pat žaidė labai gerai.

Manau, kad bus labai atkakli kova iki pat sezono pabaigos dėl antros ir trečios vietos, nes mano manymu, čempionų titulą daugiausiai šansų laimėti turi „Žalgiris“.

Tautvydas Sakalauskas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...