Madrido derbis: "Atletico" pirmą kartą savo naujajame stadione priima "Real" (apžvalga)

Šį vakarą Ispanijos sostinėje įvyks intriguojanti akistata – Ispanijos „La Liga“ pirmenybėse dėl svarbių taškų susikaus dvi Madrido ekipos.

Madrido „Atletico“ savo žiūrovų akivaizdoje susikaus su „Real“. Tai bus pirmoji akistata nuo tada, kai „Rojiblancos“ persikėlė į naują stadioną – „Wanda Metropolitano“. Susitikimo pradžia – 21 val. 45 min. Lietuvos laiku.

Sportinės formos

Vertinti dabartinę sportinę formą – sudėtinga, nes daugiau nei savaitė visame pasaulyje vyko nacionalinių rinktinių pertrauka, tačiau iki jos stebuklingo žaidimo nerodė nei vieni, nei kiti, todėl „Atletico“ tvirtovėje galima laukti nenuspėjamos kovos.

Prieš rinktinių pertrauka „Atletico“ strigo – per paskutines penkerias rungtynes pasiektos tik dvi pergalės ir tris kartus sužaista lygiosiomis. Paskutinėse rungtynėse Diego Simeone auklėtiniams galiausiai pavyko nutraukti trijų lygiųjų seriją, kai minimaliu skirtumu buvo nugalėta „Deportivo“.

Prieš tai „Atletico“ sužaidė lygiosiomis su „Villarreal“ ir „Elche“ Ispanijoje bei Čempionų lygoje neįveikė „Qarabag“. Per visas šias penkerias rungtynes Madrido ekipa nepasiekė daugiau nei vieno įvarčio – visose rungtynėse pelnyta tik po įvartį.

Puikiu žaidimu negali pasigirti ir būsimi „Atletico“ varžovai – Madrido „Real“ per paskutines penkerias rungtynes net du kartus turėjo susitaikyti su pralaimėjimu. Paskutinėse rungtynėse „baltieji“ sugebėjo sugrįžti į pergalių kelią, kai užtikrintai rezultatu 3-0 buvo nugalėta „Las Palmas“.

Tačiau prieš šią dvikovą „Real“ turėjo rimtų sunkumų – Čempionų lygoje nusileido „Tottenham“ ekipai ir Ispanijoje netikėtai turėjo pripažinti „Girona“ pranašumą. Dar prieš tai dvi įvykusios dvikovos baigėsi pergalėmis rezultatu 2-0 ir 3-0.

Komandų situacija turnyrinėje lentelėje identiška – tiek „Real“, tiek „Atletico“ turi po 23 taškus ir nuo lyderės „Barcos“ atsilieka net aštuonių taškų skirtumu. Dėl geresnio įvarčio santykio kol kas aukštesnėje pozicijoje – trečioje – yra „Real“.

Tiek „Real“, tiek „Atletico“ šį sezoną neblizga puolime – Zinedine‘o Zidane‘o auklėtiniai „La Liga“ pirmenybėse pelnė 22 įvarčius, o „Atletico“ – 16. Vis dėlto kur kas geresne gynyba gali pasigirti Diego Simeone kariauna, kuri šį sezoną praleido dar tik šešis įvarčius.

Komandų naujienos

Diego Simeone rinktinių pertrauka tikrai turėjo nudžiuginti – po traumos spėjo atsigauti Yannickas Carrasco, Koke ir Filipe Luisas. „Atletico“ prieš artėjantį Madrido derbį neturi jokių netekčių, todėl galės verstis pajėgiausia sudėtimi.

Savo ruožtu Z. Zidane‘as tokia prabanga negali pasigirt – derbį tikrai praleis Keyloras Navasas ir Garethas Bale‘as. Geras naujienos yra tai, kad į rikiuotę pagaliau sugrįžta Dani Carvajalis ir Mateo Kovačičius. Traumą rinktinių pertraukos metu patyręs Isco jokių bėdų nebeturi ir tikrai galės padėti savo komandai.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Ateltico“: Jan Oblak; Juanfra, Stefan Savič, Diego Godin, Filipe Luis; Saul Niguez, Thomas, Gabi, Koke; Antoine Griezmann, Andrea Correa.

„Real Madrid“: Kiko Casilla; Dani Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Luka Modrič, Casemiro, Toni Kroos; Isco; Cristiano Ronaldo, Karim Benzema.

Įdomūs faktai

Tai bus 161-asis Madrido derbis „La Liga“ pirmenybėse. „Baltieji“ laimėjo daugiau nei pusę miesto derbių – triumfavo 86 rungtynėse.

„Atletico“ per pastaruosius aštuonis Ispanijos pirmenybių derbius pralaimėjo vos vieną kartą. Tai įvyko praėjusį sezoną, kai „Real“ varžovus jų pačių aikštėje sutriuškino rezultatu 3-0.

Per paskutines aštuonerias rungtynes žaidžiant prieš „Real“, „Atletico“ pasiekė keturias pergales ir tris kartus turėjo susitaikyti su lygiosiomis.

„Atletico“ savo didžiausių priešų Madrido derbyje nesugebėjo nugalėti abu kartus, kai įvyko pirmosios rungtynės jų naujame stadione – 1967 metais buvo sužaista lygiosiomis „Vicente Calderon“ tvirtovėje ir 1929 m. buvo nusileista rezultatu 0-3 senajame „Metropolitano“ stadione.

Diego Simeone auklėtiniai šį sezoną yra labiausiai pažeidžiami „antrajame aukšte“ – „Rojiblancos“ penkis iš šešių įvarčių praleido smūgiais galva.

„Real“ puolimo žvaigždės Cristiano Ronaldo ir Karimas Benzema jaučia didelį įvarčių badą „La Liga“ pirmenybėse šį sezoną – abu žaidėjai yra pelnę tik po vieną įvartį.