"Man City" namuose po sunkios kovos palaužė "Leicester (VIDEO)

Šeštadienį Anglijos "Premier" lygos pirmenybėse tęsiasi 37-ojo turo dvikovos.

14 valandą 30 minučių Lietuvos laiku ginklus tarpusavyje "Etihad" stadione surėmė "Manchester City" ir "Leicester" vienuolikės. Dviejų įvarčių pranašumą turėję "miestiečiai" tik po atkaklios kovos palaužė "lapes".

29-ąją minutę šeimininkus į priekį išvedė Davidas Silva, pasižymėjęs po Leroy'aus Sane perdavimo. Tiesa, šis epizodas sukėlė abėjonių dėl įvarčio, nes Raheemas Sterlingas buvo nuošalėje, kai kamuolys praskriejo pro jo iškeltą koją.

Po įvarčio "miestiečiai" nemažino savo apsukų puolime ir 36-ąją minutę pasiekė antrąjį įvartį. L. Sane buvo neteisingai sustabdytas baudos aikštelėje, todėl į "lapių" vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, kurį sėkmingai realizavo Gabrielis Jesusas.

Vis dėlto "Leicester" nesiruošė pasiduoti ir 42-ąją minutę pasiekė rezultatą sušvelninusį įvartį. Po puikaus Marco Albrightono perdavimo gražų įvartį vienu lietimu pasiekę Shinji Okazaki.

"Lapės" į antrąjį kėlinį žygiavo su tikslu išlyginti rezultatą - tai buvo galima įsitikinti nuo pat pirmųjų minučių. 77-ąją minutę svečiai iš Lesterio turėjo puikią galimybę lyginti rezultatą nuo 11 metrų žymos.

Į "miestiečių" vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, kurį stojo realizuoti Riyadas Mahrezas. Alžyrietis tiksliai pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau teisėjas įvarčio neįskaitė, nes krašto puolėjas prieš atlikdamas smūgį šiek tiek slystelėjo ir kamuolį lietė abejomis kojomis.

Per likusį laiką "Man City" sėkmingai apsigynė ir iškovojo itin svarbią pergalę kovoje dėl patekimo į UEFA Čempionų lygą.

Iki pirmenybių pabaigos likus žaisti dviems turams "miestiečiai" su 72 taškais pakilo į trečiąją poziciją. "Leicester" tenkinasi devintaja vieta.

Rezultatas:

"Man City" 2 - 1 "Leicester"
29' [1 - 0] D. Silva
36' [2 - 0] G. Jesus (11 m. baudinys)
42' [2 - 1] S. Okazaki
77' R. Mahrez ("Leicester") nerealizavo 11 m. baudinio

Turnyrinė lentelė: