Mančesterio derbis: "Man Utd" bandys sustabdyti "Man City" puolimo mašiną (apžvalga)

Didžioji diena išaušo - šiandien Mančesteryje įvyks dviejų Anglijos "Premier" lygoje pirmaujančiu komandų dvikova. "Manchester United" savo stadione priims beveik tobulai šį sezoną rungtyniaujantį "Manchester City" klubą.

"Miestiečiai" prieš artimiausius persekiotojus turi sukaupę solidų pranašumą, tačiau pastaruoju metu Pepo Guardiolos auklėtinių sportinė forma yra kritusi ir Jose Mourinho kariauna tuo bandys pasinaudoti. Susitikimas įvyks 18 val. 30 minučių Lietuvos laiku.

Sportinės formos

Abu klubai savaitės viduryje užbaigė savo pasirodymą UEFA Čempionų lygos grupių etape, kuris abiems susiklostė itin sėkmingai - į aštuntfinalį žengė iš pirmos pozicijos.

"Manchester United" paskutinėse rungtynėse rezultatu 2-1 palaužė Maskvos CSKA. "Premier" lygoje "raudonųjų velnių" ekipos forma taip pat džiuginanti - per paskutines penkerias rungtynes iškovotos keturios pergalės ir tik sykį nusileista varžovams.

J. Mourinho auklėtiniai patiesė Londono "Arsenal", "Watford", "Brighton", "Newcastle" ir sykį nusileido Londono "Chelsea" ekipai. Per visas šias rungtynes "Man Utd" pelnė devynis įvarčius, o  į savus vartus praleido penkis tikslius smūgius.

"Miestiečiai" paskutinėse rungtynėse kiek netikėtai nusileido Donecko "Shakhtar" ekipai ir tai buvo pirmoji jų nesėkmė šiame sezone, tačiau tai buvo jau nieko nelemenčios Čempionų lygos grupių etapo varžybos, kuriose nežaidė pagrindiniai žaidėjai.

"Premier" lygoje "Man City" forma yra neįtikėtina - iškovota net 14 pergalių ir tik sykį sužaista lygiosiomis. Vis dėlto pastaruoju metu "miestiečiai" turi sunkumų ir paskutines savo tris rungtynes šalies pirmenybėse laimėjo identišku rezultatu 2-1.

Po "Man City" kojomis krito "West Ham", "Southampton", "Huddersfield", "Leicester" ir Londono "Arsenal". Per visus šiuos penkis susitikimus P. Guardiolos auklėtiniai pelnė 11 įvarčių ir praleido keturis.

Turnyrinėje lentelėje "Man City" yra dėkingoje pozicijoje - su 43 taškais prieš antroje vietoje esantį "Man Utd" pirmauja 8 taškais. Pastariesiems yra būtina iškovoti pergalė norint atgaivinti intrigą dėl čempionų titulo kovos.

Komandų naujienos

Didžiausia "Man Utd" netektis prieš šias rungtynes yra Paulis Pogba. Prancūzas praėjusiame ture prieš "Arsenal" gavo raudoną kortelę ir dabar dėl diskvalifikacijos bus priverstas nežaisti. Taip pat dėl traumų ir toliau nepadės Ericas Bailly ir Michaelas Carrickas, tačiau rungtynėms jau bus pasiruošę Zlatanas Ibrahimovičius bei Philas Jonesas.

"Man City" gretose taip pat yra traumuotų žaidėjų: Benjaminas Mendy ir Johnas Stonesas tikrai nežais, tačiau yra didelių klaustukų ir dėl Vincento Kompany bei Fabiano Delpho galimybės pasirodyti aikštėje.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Man Utd": David De Gea; Victor Lindelof, Chris Smalling, Marcus Rojo; Antonio Valencia, Ander Herrera, Nemanja Matič, Ashley Young; Jesse Lingard, Anthony Martial, Romelu Lukaku.

"Man City": Ederson; Kyle Walker, Vincent Kompany, Nicolas Otamendi, Danilo; Kevin De Bruyne, Fernandinho, David Silva; Leroy Sane, Sergio Aguero, Raheem Sterling.

Įdomūs faktai

"Manchester United" pralaimėjo septynis miesto derbius iš paskutinių 12-os Anglijos pirmenybėse, kai prieš tai tiek pat pralaimėjimų buvo patyrę per 45 susitikimus.

Tai bus pirmas kartas nuo 2013 metų balandžio mėnesio, kai šios komandos tarpusavyje kovos būdamos turnyrinės lentelės kaimynės.

"Man Utd" prie Jose Mourinho per 42 rungtynes "Old Trafford" stadione patyrė dar tik vieną pralaimėjimą. "Raudonieji velniai" savo stadione laimėjo 30 kartų ir 11 sykių tenkinosi lygiosiomis.

J. Mourinho kariauna laimėjo paskutines keturias "Premier" lygos dvikovas - tai geriausia jų serija pademonstruota per 11 mėnesių.

"Man City" praėjusiame ture pakartojo 2001-02 metų sezone "Arsenal" klubo pasiektą "Premier" lygos rekordą - iškovojo 13 pergalių iš eilės.

"Man Utd" šiandien turėtų rimtai pasisaugoti varžovų puolėjo Sergio Aguero - argentinietis pelnė bent vieną įvartį savo paskutinėse devyniose išvykos rungtynėse.

"Miestiečiai" šį sezoną demonstruoja įspūdingą puolimą - per 15 dvikovų P. Guardiolos auklėtiniai jau yra pasiekė net 46 įvarčius. "Man Utd" yra antra komanda pagal įmuštus įvarčius - jau pasiekti 35.