Mančesterio derbyje - istoriją perrašusio "Man City" klubo triumfas (VIDEO)

Sekmadienį vakare Anglijos "Premier" lygoje sužaistos paskutinės 16-ojo turo rungtynės.

"Old Trafford" stadione įvyko tikras futbolo desertas - "Manchester United" susigrūmė su "Manchester City". Po atkaklios kovos Pepo Guardiolos auklėtiniai pasiekė pergalę rezultatu 2-1 ir perrašė "Premier" lygos istorija - tapo pirmąja komanda, laimėjusi 14-a rungtynių iš eilės.

Nuo pat rungtynių pradžios aktyviau žaisti pradėjo "Man City" futbolininkai. "Miestiečiai" dominavo su kamuoliu ir sunkiai leido pagalvoti varžovams apie pozicines atakas.

Per visą pirmąjį kėlinį abi komandos itin daug progų pasižymėti neturėjo, tačiau rungtynių sąskaitą pirmieji atidarė svečiai iš "Etihad" tvirtovės.

43-ąją minutę Davidas Silva po ne itin sėkmingo "Man Utd" bandymo apsiginti po standartinės situacijos liko vienas prieš Davidą De Gea ir tiksliu smūgiu išvedė svečius į priekį.

Tačiau "Man Utd" kiek netikėtai užpuolė "Man City" vienuolikę ir per pridėtą pirmojo kėlinio laiką pasiekė išlyginamąjį įvartį. Neužtikrintai gynyboje sužaidęs Fabianas Delphas praleido kamuolį pro save, o už jo nugaros buvęs Marcusas Rashfordas nepaliko vilčių Edersonui.

Antrasis kėlinys klostėsi panašiai - "Man City" dominavo su kamuoliu, bet pavojingų išpuolių daug nebuvo. Vis dėlto 54-ąją minutę ir vėl "Man Utd" suklydo gynyboje - nesėkmingai kamuolį išmušti bandęs Romelu Lukaku pataikė į Chriso Smallingo nugarą, o atšokusį kamuolį prie savo kojų turėjęs Nicolas Otamendi vėl sugrąžino "miestiečiams" įvarčio pranašumą.

Po šio įvarčio žaidimas kardinaliai pasikeitė - "raudonieji velniai" nebeturėjo variantų ir turėjo daugiau laiko praleisti su kamuoliu bei atlikti smūgių, tačiau tai nebuvo pati lengviausia užduotis Jose Mourinho kariaunai.

85-ąją minutę šeimininkai turėjo dvi realias progas išlyginti rezultatą, tačiau neįtikėtinai vartuose sužaidė Edersonas. Iš pradžių brazilas veidu "sugėrė" R. Lukaku smūgį, o paskuti petimi atrėmė ir Juano Matos smūgį vos iš metro.

Tačiau tai buvo paskutinei du epizodai, kuriuose "Man Utd" turėjo progą išlyginti rezultatą. Per likusį laiką "Man City" galėjo pasiekti dar bent įvartį, tačiau Bernardo Silvos taikiklis šaudė pro šalį.

"Man Utd" ekipai tai buvo vos antrasis pralaimėjimas "Old Trafford" stadione, kai J. Mourinho vadovaujamai šiai komandai. Savo ruožtu "Man City" įsirašė į istoriją ir pagerino Londono "Arsenal" pasiektą 13-os pergalių iš eilės seriją, užfiksuotą 2001-02 metų sezone.

Kol likusios keturios pirmojo penketo komandos šį savaitgalį barstė taškus, vienintelis "Man City" įsirašė pergalę ir padėjo tvirtą žingsnį titulo link. Po pergalės "miestiečių" pranašumas prieš antroje vietoje esantį "Man Utd" išaugo iki 11 taškų.

Rezultatas:

"Manchester United" 1 - 2 "Manchester City"
43' [0 - 1] D. Silva
45+2' [1 - 1] M. Rashford
54' [1 - 2] N. Otamendi

Turnyrinė lentelė: