M.Barreto: „Norime būti „Sūduvos“ vietoje“

Jau šiandien, liepos 26-ąją, 18.30 val. „SMScredit.lt A lygos“ 19-ojo turo rungtynėse Kauno Dariaus ir Girėno stadione susitiks „Stumbras“ ir Marijampolės „Sūduva“. Tai – jau trečioji ekipų tarpusavio akistata šiame sezone. Kol kas komandos pasidalino po pergalę.

Pirmasis sezono mūšis Kaune vyko dramatiškai ir nenuspėjamai, tačiau „Sūduva“ rungtynių pabaigoje parodė charakterį ir išplėšė pergalę 3:2. Antrasis mūšis Marijampolėje 12-ame ture jau susiklostė visiškai kitaip ir po vienintelio Edu įvarčio triumfavo kauniečiai.

Savaime suprantama, šiandien laukia itin sunkios rungtynės ir „Sūduva“ darys viską, kad pasiektų revanšą, tačiau „Stumbro“ vyriausiasis treneris Mariano Barreto tiki savo komanda ir tikina keliantis tik maksimalias užduotis.

„Šios rungtynės – labai laiku. Paskutinis mūsų mačas su „Kauno Žalgirio“ nebuvo geras ir dabar metas parodyti, kad galime žaisti kur kas geriau. Gerbiame juos, tačiau žaisime namuose ir norime būti „Sūduvos“ vietoje. Taip, mus skiria 13 taškų, bet norime ir turime sumažinti šį atsilikimą“, – prieš rungtynes kalbėjo treneris.

„Tam ir ruošiamės bei tikimės, kad po rungtynių visi galės pasakyti, jog gerai atlikome savo darbą“, – baigė jis.

Šiuo metu „Sūduva“ yra sužaidusi 17 rungtynių ir savo sąskaitoje turi 31 tašką. Kauniečių kraityje 18 taškų po 18 rungtynių.

Paskutiniame susitikime „Sūduva“ po labai atkaklios ir dramatiškos kovos paskutinėmis minutėmis įveikė „Trakus“ 1:0. Vienintelį įvartį pelnė rezultatyviausias ekipos žaidėjas Tomas Radzinevičius, įmušęs šiame sezone septynis įvarčius.

Įdomu tai, jog paskutinį pralaimėjimą „Sūduva“ patyrė būtent prieš „Stumbrą“. Nuo to laiko „Sūduva“ žengia be nesėkmių.

Dėl surinktų geltonų kortelių šiose rungtynėse „Stumbrui“ padėti negalės vidurio gynėjas Rimvydas Sadauskas.