Meksika įveikė šeimininkus bei žais Konfederacijų taurės pusfinalyje (FOTO, VIDEO)

Tuo pačiu metu kaip Naujosios Zelandijos ir Portugalijos susitikimas vyko Meksikos bei Rusijos akistata. Visos šios keturios rinktinės žaidė Konfederacijų taurės A grupėje.

Meksika prieš rungtynes užėmė pirmąją vietą, bet trečiojoje pozicijoje buvę rusai nuo jų atsiliko tik vienu tašku, tad Šiaurės Amerikos atstovai į turnyro pusfinalį galėjo nepatekti.

Dvikovai prasidėjus, meksikiečiai nuo pat pirmųjų minučių ėmė kontroliuoti kamuolį, bet savų sirgalių palaikomi Rusijos futbolininkai rengė pavojingas kontratakas. 

Jurijus Zhirkovas atliko pavojingą smūgį šalia vartų jau 13-ąją minutę, o prabėgus dar kelioms atakoms teisėjui teko naudotis vaizdo peržiūra, nes 11 metrų baudinio prašė baudos aikštelėje pargriuvęs Fedoras Smolovas. 

Pastarasis skirtas nebuvo, tačiau Smolovas pirmojo kėlinio viduryje pats sudrebino virpstą, o praėjus akimirkai tiksliai kamuolį į vartus pasiuntė jo komandos draugas Aleksandras Samedovas.

Tuomet suaktyvėjo Meksikos rinktinės atakos, kurių viena galiausiai pasiekė tikslą, kai po puikaus perdavimo iš aikštės gilumos galva įmušė gynėjas Nestoras Araujo.

Tuo visas veiksmas nesibaigė, nes iškart kitoje aikštės pusėje virš vartų pramušė Aleksandras Yerokhinas, o iki kėlinio pabaigos buvo surengtos dar kelios atakos. Vis dėlto, iki pertraukos daugiau įvarčių nepelnyta.

Antrąjį kėlinį pergalės žūtbūt siekę rusai pradėjo aktyviai ir stengėsi spausti varžovus, o jau 48-ąją minutę įvartį įmušė Aleksandras Samedovas. Tiesa, buvo užfiksuota nežymi nuošalė.

Meksikos komandai sėkmė dar kartą nusišypsojo po kelių minučių, kai grubiai suklydo Rusijos rinktinės vartininkas Igoris Akinfeevas. Šia klaida pasinaudo Hirvingas Lozano.

Praleistas antrasis įvartis rusams suteikė dar daugiau motyvacijos bėgti į priekį, bet vos Yerokhinui vos tik atlikus pavojingą smūgį kitoje aikštės pusėje pasižymėjo Hectoras Moreno. Tam, jog nuošalė būtų užfiksuota ir šiame epizode, čia jau prireikė vaizdo peržiūros.

Į rusų spaudimą meksikiečiai mėgino atsakyti lygiai taip pat, tad jis labai didelės naudos nedavė. Galiausiai, kėlinio viduryje iš aikštės už smūgį alkūne buvo pašalintas Jurijus Zhirkovas ir dvikovos baigtis tapo aiški.

Igoris Smolnikovas dar nesugebėjo įmušti iš kelių metrų atsidūręs vienas prieš vartus, bet Meksika ramiai užbaigė rungtynes bei į savo sąskaitą įsirašė tris taškus.

Tiesa, po šių rungtynių jie prarado pirmąją grupės vietą, nes portugalai Naująją Zelandiją sutriuškino rezultatu 4-0.

Rezultatas:

Meksika 2 - 1 Rusija
[0-1] 25' Aleksandr Samedov
[1-1] 30' Nestor Araujo
[2-1] 52' Hirving Lozano

 

 

 

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...