Mėnesį "Žalgiryje" išbuvęs A. Brazevičius palieka Vilniaus komandą

„Žalgirio“ futbolo klubas atsisveikino su sezono pabaigoje žaidimui dirigavusiu baltarusiu Aleksandru Brazevičium ir kitą sezoną pradės vadovaujamas naujo vyriausiojo trenerio.

A.Brazevičius spalio 24 dieną „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio poste pakeitė netikėtai pasitraukusį Valdą Dambrauską. 44 metų futbolo specialisto vadovaujama ekipa Lietuvos čempionate sužaidė 5 rungtynes, iškovojo tris pergales (3:0 įveikė Klaipėdos „Atlantą“, 1:0 – „Trakus“ ir 5:2 – Utenos „Utenį“), patyrė dvi nesėkmes (2:4 su „Jonava“ ir 0:3 – su Marijampolės „Sūduva“) ir A lygoje finišavo antroje pozicijoje.

„Kadangi po paskutinėse A lygos ketvirtojo rato rungtynėse Marijampolėje patirtos skaudžios nesėkmės tuometinis „Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Dambrauskas nusprendė atsistatydinti, buvome priversti skubiai ieškoti jam pamainos. Kreipėmės į A.Brazevičių ir pasiūlėme atvykti į Vilnių bei padėti komandai lemiamų A lygos kovų etape. Nors situacija buvo labai sudėtinga, bet jis priėmė pasiūlymą už ką jam esame dėkingi. Vis dėlto, po sezono su treneriu sutarėme, kad bendradarbiavimas nebus tęsiamas“, – paaiškino „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Futbolo klubas „Žalgiris“ dėkoja A.Brazevičiui už pagalbą sunkiu momentu ir linki sėkmės tolesnėje karjeroje.

fkzalgiris.lt