Merginų rinktinė pajuto įvarčių skonį: padėjo ir vokiečių sporto psichologas (VIDEO)

Lietuvos merginų (WU-17, iki 17 metų) rinktinė ruošdamasi mūsų šalyje vyksiančiam Europos čempionatui kontrolinėse rungtynėse pajuto įvarčių skonį, o taip pat lavinosi kartu su sporto psichologo iš Vokietijos pagalba.

Vasario viduryje rinktinė per kiek daugiau nei savaitę trukusią treniruočių stovyklą Marijampolėje sužaidė kontrolines rungtynes su Šiaulių „Gintros-Universiteto“ ekipa, o Rygoje – vietos Rygos FS komanda bei Estijos WU-18 rinktine.

Lietuvos čempionėms merginos nusileido 1:3 (įvarčiu pasižymėjo Gabija Toropovaitė), Latvijos ekipą įveikė 2:0 (įmušė Ugnė Lazdauskaitė ir Judita Sabatauskaitė), o Estijos atstoves nugalėjo 4:1 (tris įvarčius pelnė Erika Šupelytė, vieną – Laura Ubartaitė).

„Rungtynėse įgyvendinome tai, ties kuo dirbome treniruotėse. Dvikovoje su latvėmis išbandėme beveik visas stovykloje dalyvavusias 23 žaidėjas. Ypač nudžiugino paskutinė dvikova su estėmis – po pirmojo kėlinio atsilikinėjome 0:1, tačiau merginos parodė charakterį. Kiekvieną kartą, kai nukrisdavo, jos atsikeldavo, po kiekvienos klaidos kovodavo toliau. Komanda taip pat pademonstravo tobulėjantį žaidimo supratimą. Stengiamės, kad jos pačios mokytųsi žaisdamos ir nereikėtų daug nurodymų iš šono“, – pasakojo trenerė Ieva Kibirkštis.

Pasak jos, stovykla visgi labiau išsiskyrė darbu už aikštės ribų. I. Kibirkšties kvietimu pasidalinti savo žiniomis į Rygą atvyko profesionalus sporto psichologas iš Vokietijos, Jenos „Carl Zeiss“ klube dirbantis Peteris Schneideris.

„Keturias dienas jis praleido su treneriais, žaidėjomis, todėl daug laiko šioje stovykloje paskyrėme mentalinio, psichologinio pasiruošimo aspektui. Kalbėjome apie tai kaip įveikti iššūkius, elgtis sėkmės atveju ir kitus dalykus.  Manau, jog tai padėjo ir mūsų žaidimui aikštėje. Įmušėme įvarčių, įgijome daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Tai svarbu, nes jaučiasi, jog artėja Europos čempionatas, prasideda laukimas“, – pasakojo I. Kibirkštis.

Po poros savaičių rinktinė planuoja dar vieną treniruočių stovyklą.

Europos merginų WU17 čempionatas vyks gegužės 9-21 dienomis Kaune, Alytuje ir Marijampolėje. Lietuvos rinktinė debiutuos turnyre šeimininkės teisėmis, dar 7 komandos dėl vietos finaliniame etape kovoja atrankos varžybose.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...