"Milan" direktorius: šiuolaikiniame futbole svarbiausias yra kuriantis ir mąstantis žaidėjas

Kitą savaitę (rugpjūčio 21 – 25 dienomis) Trakų miesto stadione šurmuliuos tradicinė itališka futbolo fiesta. Septintą vasarą iš eilės rengiamos vaikų stovyklos ambasadoriumi sutiko būti legendinio AC „Milan“ klubo techninis direktorius Fabio Vannoni. Buvęs „West Bromwich Albion“, „Wolverhampton“, FF „Malmo“, Bergamo „Atalanta“ ir daugelio kitų garsių klubų strategas stovykloje pristatys naujausias treniravimo kryptis, treneriams pasakos, kaip treniruotes padaryti ir smagias, ir tuo pačiu efektyvias.

„Šiuolaikiniame futbole svarbiausias yra kuriantis ir mąstantis žaidėjas, todėl mūsų filosofija yra paremta į tokio žaidėjo kūrimą. Mano funkcijos – sukurti mąstančius, inovatyvius trenerius, kurie maksimaliai kreiptų dėmesį į efektyvių, smagių ir įdomių treniruočių planavimą ir individualų rengimą.

Rezultatai ankstyvame amžiuje nieko nereiškia, nes tai ne visada padeda žaidėjams atskleisti geriausias savybes ilgalaikėje perspektyvoje. Žaidėjui svarbiausia padėti surasti teisingą sprendimą.

Jis pats turi žinoti kaip teisingai elgtis kiekvienoje situacijoje. Aš manau, kad smagumas yra rimtas dalykas, su kuriuo gali daug ką nuveikti“, - sakė F.Vannoni. Stovyklų metu vaikai yra ugdomi ne tik futbolo aikštėje, tačiau ir už jos ribų. Tarp edukacinių užsiėmimų – italų kalbos pamokos; tarp pramoginių – maudynės baseine, ežere ir bendravimas su „Trakų“ futbolininkais.

„Tikiuosi, susidomėjimo tiek iš vaikų, tiek iš trenerių. Pasakysiu atvirai, nei apie Lietuvą, nei apie jūsų futbolą nieko nežinau, tad man tai bus dar viena patirtis, kurią įgyju keliaudamas po „Milan“ akademijas visame pasaulyje. Į Lietuvą atvežu naujausią metodiką, technikos akcentus, taktinius elementus, naujausias fizines ir psichologines kryptis, treniravimo taškus ir detales“, - pasakojo „Milan“ techninis direktorius.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...