M.Kuklys: Esame pasirengę pradžiuginti žiūrovus pergale prieš "Kauno Žalgirį"

Praėjus kelioms dienoms po sekinančio mūšio Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro pusfinalyje FK „Žalgiris“ pratęs kovą šalies čempionate. A lygos 24 turo rungtynėse ketvirtadienį žalgiriečiai savo aikštėje priims „Kauno Žalgirio“ ekipą.

Nors komandų užimamos pozicijos A lygos turnyro lentelėje kardinaliai skiriasi – 51 tašką surinkęs„Žalgiris“ tvirtai pirmauja, o 15 taškų turintys kauniečiai vis dar mėgina atsikratyt autsaiderių etiketės, bet šį sezoną būtent „Kauno Žalgiris“ tapo neparankiausiu sostinės ekipos varžovu. Per tris tarpusavio susitikimus žalgiriečiai surinko tik 4 taškus (iš 9 galimų). Pirmame čempionate rate po Elivelto įvarčio „Žalgiris“ iškovojo pergalę (1:0), tačiau antrame patyrė nesėkmę (0:2), o paskutinė akistata Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione baigėsi lygiosiomis 1:1.
 
Trečiose rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ puikiu baudos smūgiu pasižymėjęs Mantas Kuklys teigė, kad barstyti taškų savo aikštėje penktojo iš eilės šalies čempionų titulo siekiantis „Žalgiris" neturi teisės. „Iš tiesų, šį sezoną kauniečiai mums nėra parankus varžovus, jei neklystu, tarpusavio rungtynėse net ir įvarčių santykis yra neigiamas. Tad tikrai esame motyvuoti. Privalome laimėti, juo labiau, kad žaisime savo aikštėje, galėsime demonstruoti sau būdingą futbolą. Tad šiose rungtynėse mus tenkins tik trys taškai“, – konstatavo M.Kuklys.
 
Kalbėdamas apie būsimas rungtynes „Žalgirio“ atakų dirigentas pabrėžė, kad norint laimėti reikia išnaudoti net ir mažiausias varžovų klaidas. „Visi suprantame, kad nebus lengva, nes varžovai žais susispaudę prie savo vartų, savo baudos aikštelės prieigose surentę galingus gynybinius įtvirtinimus. Savo ruožtu, mes turime žaisti kantriai, ieškoti silpnų vietų priešininkų gynyboje, laikyti kamuolį, neskubėti. O svarbiausia, privalome pasinaudoti net ir menkiausiomis varžovų klaidomis, išnaudoti savo progas rungtynių metu“, – samprotavo M.Kuklys.

Ketvirtadienį rungtynės vyks LFF stadione. Paskutinį kartą šioje arenoje žalgiriečiai žaidė rugpjūčio 16 d., o visą rugsėjį treniravosi Vingio parko stadione. Tik rungtynių išvakarėse „Žalgirio" futbolininkai surengė vienintelę treniruotę savo namų arenoje. Vis dėlto, pasak M.Kuklio sugrįžimas ant dirbtinės dangos neturėtų kelti problemų. „Mes beveik visą sezoną žaidėme ir treniravomės ant dirbtinės dangos, tad didesnių sunkumų kilti neturėtų. Gal bus keista, kad kamuolys rieda tiesiai, nešokinėja ir skrieja greičiau nei ant žolės. Bet tai tikrai ne bėda. Esame profesionalai ir turime demonstruoti geriausią įmanomą žaidimą bet kokiomis sąlygomis. Tikiuosi, kad į stadioną ateis ir A lygos kovų išsiilgę žiūrovai. Esame pasirengę pradžiuginti juos pergale ir gražiu žaidimu“, – pažadėjo M.Kuklys.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...