M.Nikoličius: "Be puolėjo tikrai neliksime"

Geriausiu 2016 m. sezono Lietuvos čempionato snaiperiu tapęs FK „Žalgirio“ puolėjas Andrija Kaludjerovičius po metų pertraukos vėl rungtyniaus Azijoje. 29 metų puolėjas karjerą tęs Tailande ir vilkės šios šalies aukščiausioje lygoje rungtyniausiančios Bankoko „Port FC“ ekipos marškinėlius.

FK „Žalgiris” sporto direktoriaus Mindaugo Nikoličiaus teigimu per paskutinius septynis metus komandoje turėjome nemažai gerų žaidėjų, bet Andrijos statistika buvo tiesiog įspūdinga. Nors „Žalgiris” turėjo galiojančią sutartį su futbolininku, bet juo susidomėjo ir kiti užsienio klubai.

„Iš Tailando atkeliavo super pasiūlymas ir mes negalėjome jo sulaikyti. Tiesą sakant, jau praėjusio sezono pabaigoje buvo aišku, kad pasilikti jį dar vienam sezonui bus labai sunku, o tiksliau – neįmanoma. Jo statistika ir žaidimas atkreipė įvairių klubų dėmesį, dar spalį į mus dėl Andrijos kreipėsi Indijos Superlygos komanda, taip pat sulaukėme rimtų pasiūlymų ir gruodį. Bet tuo metu pavyko atsilaikyti. Vis dėlto, paskutinis pasiūlymas iš Tailando, „Port FC” klubo buvo lemtingas”, – konstatavo M.Nikoličius.

Pasak M.Nikoličiaus, jau artimiausiu metu komandą papildys ir kiti nauji futbolininkai. „Daug kas baiminasi, kad išvykus Andrijai „Žalgiris” liks be puolėjo. Noriu pareikšti, kad taip tikrai nebus. Andrijos išvykimas netapo kažkokiu netikėtumu. Mes tai žinojome, tam ruošėmės. Dar gruodį sudarėme pageidaujamų puolėjų sarašą, kuriame galiausiai liko aštuonių futbolininkų pavardės. Sausio mėnesį mes tikrai jau turėsime naują puolėją o gal ir du, kurie bus lygiavertė pamaina A.Kaludjerovičiui”, – teigė „Žalgirio” sporto direktorius M.Nikoličius.
 
Beje, jau šį penktadienį „Žalgirio” treniruotėje jėgas išmėgins puolėjas iš Jungtinių Amerikos Valstijų. „Tai žaidėjas, kurį kaip ir Andriją, sekėme jau porą metų. Jis treniruosis su komanda, norime jį labiau pažinti ir jei pateisins mūsų lūkesčius, liks komandoje”, – užtikrino M.Nikoličius.