M.Nikoličius: "Sėdžiu šalia trenerio, nes tai - vokiška strategijos kryptis"

A lygos čempionų titulą praradusio Vilniaus "Žalgirio" sporto direktorius Mindaugas Nikoličius portalui 15min.lt kalbėjo apie savo rolę ant atsarginių žaidėjų suolelio, Valdo Dambrausko atleidimą ir sumažėjusius finansus.

"Yra ir kita strategijos kryptis – vokiška. Aš joje ir užaugau. Sporto direktorius, pasirašydamas sutartį su klubu, prisiima atsakomybę už visus su sportu susijusius procesus. Jei pažiūrėsite bet kurias „Bundesliga“ rungtynes, pamatysite, kad bet kurio trenerio dešinėje visuomet sėdi sporto direktorius.

Ne dėl to, kad nurodinėtų treneriui, ką ir kaip daryt, bet todėl, kad už tai yra atsakingas. Tai yra mano darbo baras, tad turiu žinoti, kas vyksta mano darbe. Aš mielai sėdėčiau svarbių asmenų tribūnoje, gurkšnočiau alų ir su jumis diskutuočiau apie tai, kas vyksta aikštėje. Bet pačioje pradžioje, kai pradėjome lipti į šį kalną, aš prisiėmiau atsakomybę", - kalbėjo Nikoličius, prašnekęs apie išsiskyrmą su V.Dambrausku.

"Man atrodo, kad (griežtesnės V.Dambrausko rankos - aut. past.) trūko. Bet kiekvienas treneris turi savo filosofiją. Pažiūrėkite į šių metų Miuncheno „Bayern“ pavyzdį. Žaidėjai nusprendė „nuimti“ trenerį, kuris laimėjo viską, ir pasirinko savo žmogų. Ir štai pradėjo laimėti vienas rungtynes po kitų, vis tvirčiau pirmauja Vokietijos čempionate. (...) Buvome sutarę, kad jis pabaigs sezoną ir tuomet nuspręsime, ką darome toliau. Nedaug kas žinojo, kad su Valdu buvome pratęsę sutartį dar vienam sezonui. Tą padarėme gana anksti, parodydami, jog juo tikime, norime tęstinumo", - tikino Nikoličius.

Direktorius džiaugėsi tuo, jog pavyko greitai susitarti su Aurelijumi Skarbaliumi.

"Pačiam specialistui svarbiausia buvo susivokti, ar jau yra laikas grįžti į Lietuvą, nes jis pats prisipažino, kad šiuo metu labiau yra danas nei lietuvis. Visą sąmoningą gyvenimą treneris gyveno tenai, be to, turi nepilnametį sūnų, kuris Danijoje mokosi. Klausimų buvo, bet matėsi, kad Aurelijaus akys dega ir jis labai nori čia dirbti, turi daug ambicijų.

Pasikartosiu, bet norisi, kad čia būtų kuo daugiau lietuvių. Bus labai įdomu stebėti jo darbą. Iš karto įvardijome tikslą, jog ateinančiais metais turime vėl laimėti A lygos čempionatą. Tai padaryti bus labai sunku. nes konkurencija bus ypač arši, bet apie kitą vietą net negalvojame."

Marius Bagdonas, 15min.lt