Monchi apie VAR būtinybę Čempionų lygoje: dabar finalą turėtume tarp "Bayern" ir "Roma"

"Roma" sporto direktorius Monchi po Čempionų lygos rungtynių nukryžiavo mačo arbitrą ir UEFA - jo teigimu, "Roma" buvo nuskriausta, nes netinkami sprendimai leido "Liverpool" žengti į finalą.

Vakar Italijos sostinėje įvyko atsakomosios pusfinalio rungtynės. Pirmąjį dvikovą "romėnai" pralaimėjo rezultatu 2-5, todėl namuose jiems reikėjo stebuklo - svečiai iš Anglijos net du kartus pirmavo šiose rungtynėse, tačiau "Roma" vis tiek sugebėjo pasiekti pergalę rezultatu 4-2.

Iki stebuklo jiems pritrūko vieno įvarčio, kuris būtų išvedęs komandas į pratęsimą. Rungtynėse buvo nemažai epizodų, kuriose "Liverpool" komandai pasisekė - Alexanderui-Arnoldui nebuvo užfiksuota ranka, kai kamuolys jau skriejo į vartus, o taip pat arti raudonos kortelės buvo Loris Karius. 

Monchi prisiminė visus šiuos epizodus ir po rungtynių teigė: "Pirmoje dvikovoje praleidome įvartį iš nuošalės, šiandien negavome dviejų 11 metrų baudinių, iš kurių dar vienas turėjo pasibaigti vartininko raudona kortele. 

Metas pakelti balsą - ne tik mums, bet ir kitiems Italijos klubams. "Juventus" dėl tokios pačios priežasties nukentėjo nuo "Real". Italijos futbolas turi pakelti savo balsą, nes tai ką pamatėme šiandien, buvo siaubinga.

Žaidėme iš visos širdies dėl savo sirgalių. Turime pasveikinti "Liverpool" su patekimu į finalą, tačiau taip pat turime papasakoti, kas atsitiko. "Anfield" stadione trečias įvartis neturėjo būti įskaitytas, čia turėjome gauti dar du baudinius. Aš esu ispanus, atvykau čia tik prieš metus, tačiau metas susivienyti visam Italijos futbolui, nes tai kas yra daroma dabar nėra normalu.

Negaliu suprasti, kodėl VAR nėra naudojamas svarbiausiame pasaulio turnyre. Taip, ir prie šios sistemos pasitaiko klaidų, tačiau jų tikrai yra gerokai mažiau.

Nuo to nukenčia ne tik mūsų ekonominė padėtis, bet ir atsidavimas bei didelis darbas. Vaikinai rūbinėje yra labai supykę - jie antrajame kėlinyje atidavė visą save, ir sužaidė puikias 45 minutes.

Privalome įtraukti VAR į Čempionų lygą, tai - neįtikėtinai svarbu. Nežinau, kodėl UEFA delsia priimti šį sprendimą. Tai labai reikalinga technologija. Manau, kad fanai net ims juokauti, kad jeigu būtų VAR, finale dabar žaistų "Bayern" ir "Roma", kas iš tikrųjų ir yra tiesa."