M.Traore: "Jei "Žalgiris“ sėkmingai pasirodys Europos taurėse, mane pastebės"

Vilniaus „Žalgirio“ naujokas Mahamane‘as Traore jau susipažino su naujaisiais komandos draugais ir dalyvavo pirmoje treniruotėje „Sportimos“ manieže. Savo ruožtu rytoj, vasario 20-ąją, malietis jau galės pasirodyti sirgaliams paskutiniame kontroliniame mače su Talino „Flora“ futbolininkais.

Vos tik atvykęs į Lietuvos sostinę, M.Traore pasiteiravo, ar ilgai jam dar teks matyti sniegą bei gūžtis nuo šalčio. Sulaukus ne itin pozityvių naujienų, nuo „Žalgirio“ naujoko veido šypsena vis tiek nedingo. Daugiau nei dešimtmetį „Nice“ ekipoje praleidęs saugas dėl savo pozityvumo yra labai mylimas Prancūzijos komandos aistruolių, tad nenuostabu, kad malietis klubo administraciją taip pat džiugino gera nuotaika ir nuoširdžia šypsena.

Visgi į Vilnių M.Traore atvyko ne tik šypsotis – 28-erių metų saugas nori padėti Lietuvos čempionams apginti iškovotus trofėjus bei sėkmingiau pasirodyti tarptautiniame fronte. Be to, malietis puoselėja rimtas ambicijas sugrįžti į Malio rinktinę, kurioje yra sužaidęs daugiau nei tris dešimtis rungtynių. Žalgirietis, pasirašęs sutartį su pajėgiausia šalies komanda, papasakojo apie savo atvykimą į Prancūziją, įsimintinus momentus ten ir motyvus, paskatinusius atvykti į Lietuvą.

– Kokiu būdu iš Malio atsidūrei Prancūzijos „Nice“ klube?

– Kai man buvo 17 metų, patekau į savo šalies „Cercle Olympique“ ekipą ir nacionalinę rinktinę. Daug klubų manimi domėjosi, bet pasirinkau „Nice“, nors turėjau pasiūlymų iš tokių komandų kaip PSG ar Briuselio „Anderlecht“.

– Kokius įsimintiniausius epizodus išskirtum per tuos metus, kuriuos praleidai Prancūzijos čempionate?

– Per vienuolika metų, praleistų „Nice“ klube, buvo gerų prisiminimų. Du kartus užėmėme ketvirtą vietą „Ligue 1“ čempionate, patekdami į Europos lygos kovas. Taip pat įsiminė pergalė prieš PSG Nicoje – tada stadionas buvo visiškai pilnas ir visi buvo tiesiog pamišę.

 – Kaip nusprendei atvykti į Lietuvą ir kas paskatino tai padaryti?

– Sulaukiau pasiūlymo iš „Žalgirio“, kuris tapo Lietuvos čempionu ir žaidė Čempionų lygos atrankos varžybose. Po to pasidomėjau miestu ir klubu. Tikiu savo pasirinkimu. Sužaidžiau 100 rungtynių „Ligue 1“ čempionate ir manau, kad savo patirtimi duosiu daug naudos. Po to sužinojau, jog Serge‘as Nyuiadzi taip pat žaidė „Žalgiryje“, tad susisiekiau su juo ir jis man papasakojo apie klubą tik teigiamus dalykus – apie miestą ir komandos vadovybę. Tai – rimtas klubas su rimtomis ambicijomis. Nusprendžiau atmesti kitus pasiūlymus ir pasirinkti „Žalgirį“.

– Kokius esi išsikėlęs tikslus artėjančiam sezonui? Ar „Žalgiris“ gali būti ta vieta, kuri padės vėl atkreipti Malio rinktinės trenerių dėmesį?

– Manau, kad iš mūsų susitarimo laimės abi pusės. Jei „Žalgiris“ sėkmingai pasirodys Europos taurėse, mane pastebės Malio rinktinės treneris ir šalies futbolo gerbėjai. Taip pat ir „Žalgiris“ bus labai matomas. Esu pasirengęs kovoti ir atiduoti visas savo pastangas, norėdamas padėti įgyvendinti klubo ambicijas. Esu dėkingas „Žalgiriui“, kad manimi tiki.

Pirmą kartą įvertinti M.Traore žaidimą bus galima jau rytoj, vasario 20-ąją dieną. Būtent tądien „Žalgiris“ „Sportimos“ manieže sužais paskutiniąsias kontrolines rungtynes su „Flora“ futbolininkais iš Estijos.