M.Traore siekia susigrąžinti prarastą laiką

FK „Žalgiris“ jau šiandien, birželio 24-ąją dieną, akistatoje su Klaipėdos „Atlantu“ susigrums Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės 3-iajame etape, savo ruožtu, Mahamane'ui Traore šios rungtynės gali suteikti šansą dar sykį įgauti taip reikalingos žaidybinės praktikos.

Klaipėdos ir Vilniaus atstovų kelias LFF taurėje buvo kardinaliai skirtingas: jei žalgiriečiai antrajame etape išvykoje tik po baudinių serijos privertė kapituliuoti Gargždų „Bangą“, tai uostamiesčio ekipa sostinėje net 13:1 pažemino vietos „Vilties“ futbolininkus. Vis dėlto A lygoje „Atlantas“ pergalės neiškovojo jau daugiau nei mėnesį, tačiau 16-ajame ture pasiektos lygiosios 1:1 išvykos mače su Marijampolės „Sūduva“ turėtų klaipėdiečiams įpūsti optimizmo.

Šiemetiniai „Žalgirio“ ir „Atlanto“ mūšiai kol kas klostosi šalies čempionų naudai. Vilniečiai sezono starte išvykoje varžovus palaužė 2:1, antrame rate Vilniuje nugalėjo 1:0, o trečiojo rato dvikova baigėsi itin užtikrinta pergale 3:0. Būtent pastarajame susitikime pirmą kartą su žaliai-baltais marškinėliais A lygoje debiutavo M.Traore, kuris taip pat buvo mestas į kovą ir mače Jonavoje.

„Nepaisant pralaimėjimo, „Atlantas“ man paliko kovingos komandos įspūdį. Mažais žingsneliais po truputį įsivažiuoju į ritmą, tikiuosi ir taurės rungtynėse su „Atlantu“ mano žaidimo laikas bus dar truputį ilgesnis. Stengiuosi treniruotėse susigrąžinti prarastą laiką ir sunkiai dirbu, kad būčiau visiškai šimtu procentų pasiruošęs. Manau, kad dar negalėčiau sužaisti pilnų rungtynių, tačiau jau esu arti to – stengiuosi būti kantrus ir sunkiai dirbti. Džiugu, kad pastarosiose dvejose rungtynėse komanda iškovojo pergales, stengsiuosi padėti „Žalgiriui“ pratęsti pergalingą seriją ir labiau prie jos prisidėti“, – pasakojo pergalingą įvartį „Trakams“ Supertaurėje įmušęs M.Traore.

Artėjančiame mače galime pamatyti kitokį „Atlantą“ – į rikiuotę Marijampolėje grįžo svarbus saugas Domantas Šimkus, taip pat klubas pasipildė saugu iš Moldovos Davidu Androniku, susigrąžino Dovydą Virkšą ir pranešė, jog sukirto rankomis su patyrusiu puolėju Tadu Labuku. Be to, į Rusijos klubų peržiūras du svarbūs žaidėjai – Olegas Dmitrijevas bei Sergejus Obivalinas ir atakų lyderis Andrejus Paniukovas, siekiantis įrodyti savo vertę Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipoje, kurios sporto direktoriumi tapo nuo 2013 metų „Atlante“ dirbęs treneris Konstantinas Sarsanija. Savo ruožtu „Žalgirio“ komandoje galime aikštėje pamatyti naujoką Liviu Antalį, kuris jau galės debiutuoti.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...