M.Traore sulaukė "Žalgirio" ultimatumo

Dešimtyje mačų iš eilės A lygoje nepralaimintis Vilniaus „Žalgiris“ dėl dar vienos pergalės Lietuvos čempionate galės kovoti su keliais į rikiuotę grįžusiais futbolininkais, savo ruožtu, naujienos iš Mahamane'o Traore kiemo ne tokios džiugios.

Praėjusiame mače susižeidusiam ir dvikovos su „Trakais“ nebaigusiam Matija Ljujičiui nieko rimto nenutiko, o kurį laiką A lygoje nerungtyniavęs Saulius Mikoliūnas bei Bahrudinas Atajičius jau bus pasirengęs artėjančioms kovoms.

„Kitą dieną po rungtynių su „Trakais“ Matijai Ljujičiui padarėme tyrimus, po kurių nieko blogo neradome. Bahrudinas Atajičius pasigavo pūlingą anginą, bet dabar jau įeina į ritmą ir jam palaipsniui didinamas krūvis. Saulius Mikoliūnas treniruotės metu susižeidė kelį, buvo uždegimas, tačiau trečiadieniui tiek jis, tiek ir visi kiti turėtų būti pasiruošę“, – pasakojo klubo vyr. kineziterapeutas Dainius Pavilonis.

Pergalingą įvartį Supertaurėje įmušęs ir vėliau traumą patyręs M.Traore kol kas negali padėti komandai. Saugui iš Malio treniruotės metu plyšo raumuo.

„Mahamane‘as treniruotės metu pažeidė šlaunies keturgalvį raumenį. Iki tol su futbolininku buvo dirbama individualiai, vėliau jis pradėjo treniruotis su komanda ir jam treniruotėje nutiko nelaimė – plyšo raumuo“, – futbolininko situaciją apžvelgė D.Pavilonis.

Šiuo metu M.Traore atlieka reabilitaciją Prancūzijoje ir jo tolimesnis likimas „Žalgiryje“ paaiškės kitą mėnesį. Jei futbolininkas nesugebės pasveikti iki birželio vidurio ir sugrįžti į rikiuotę, pagal su sportininku pasirašytą papildomą susitarimą, sutartis su saugu bus nutraukta.

Artimiausios „Žalgirio“ rungtynės įvyks trečiadienį, gegužės 24-ąją dieną. 13-ojo A lygos turo dvikova svečiuose su Marijampolės „Sūduva“ prasidės 18 val.