Mūšis dėl vietos Čempionų lygoje: "Lazio" – "Inter" (apžvalga)

Kai daugelis Europos nacionalinių čempionatų jau pasibaigė arba bent jau atsakė į didžiausius klausimus, tai „Serie A“ pirmenybėse liko vienas svarbus nežinomasis. Kas užims ketvirtąją vietą ir gaus paskutinį bilietą į Čempionų lygą?

Šį vakarą 21:45 val. Romoje į kovą stoja „Lazio“ ir Milano „Inter“ futbolininkai.


Situacija

Šiuo metu „Lazio“ ekipa žengia ketvirtoje vietoje su 72 taškais, o „Inter“ žengia penkti su 69. Nors „Lazio“ turi geresnį praleistų ir įmuštų įvarčių santykį, tai „Serie A“ pirmenybėse nėra svarbu.

Jei komandos surinks vienodai taškų, bus žiūrima į tarpusavio rezultatus. Pirmosios rungtynės tarp „Lazio“ ir „Inter“ pasibaigė lygiosiomis 0:0, o tai reiškia, kad „Inter“ pergalės atveju įšoktų į ketvertą.

Vis dėlto „Lazio“ ekipai pakanka lygiųjų, kad būtent jie kitą sezoną žaistų stipriausiame klubiniame turnyre.

Komandų naujienos

„Lazio“ ekipai tikrai nepadės traumuoti Marco Parolo ir Luisas Alberto.

Didžiausias klaustukas kyla ties vienu svarbiausiu komandos žaidėjų – Ciro Immobile. Futbolininkas jau išsigydė traumą, tačiau nėra aišku, ar jis galės žaisti šio vakaro rungtynėse.

Dėl M. Parolo nebuvimo, Sergejus Milinkovičius-Savičius turėtų būti priverstas žaisti žemiau aikštės viduryje.

„Inter“ komandos strategas Luciano Spalletti gali pasigirti tuo, kad turi pilną sudėtį, be jokių traumų.

Vis dėlto neseniai traumą išsigydęs Roberto Gagliardini, galimai, nebus pasiruošęs žaisti visas 90 minučių.

Komandų formos

„Lazio“ ekipa „Serie A“ pirmenybėse, turėtų sunkiai atsiminti, kas yra pralaimėjimas. Paskutinį kartą Italijos pirmenybėse „Lazio“ ekipa pralaimėjo vos kovo 3d., kai 0:1 nusileido Turino „Juventus“ komandai.

Po to sekė 10 nepralaimėtų rungtynių iš eilės serija. Šioje serijoje „Lazio“ pergales šventė šešis kartus. Jie sugebėjo įveikti „Fiorentina“ 4:3 ir įspūdingai sutriuškino „Benevento“ 6:2.

Tuo metu „Inter“ ekipa į šias rungtynes žengia visiškai kitokios formos. Milano komanda per paskutines aštuonias rungtynes pralaimėjo tris kartus. 0:1 buvo nusileista „Torino, 2:3 pralaimėjo „Juventus“, o praėjusią savaitę 1:2 suklupo prieš „Sassuolo“ ekipą.

Prognozuojamos startinės sudėtys

„Lazio“: Strakosha; Caceres, Luiz Felipe, Radu; Marusič, Murgia, Lucas Leiva, Milinkovič-Savič, Lulič; Felipe Anderson; Immobile

„Inter“: Handanovič; Cancelo, Skriniar, Miranda, D‘Ambrosio; Gagliardini, Brozovič; Candreva, Rafinha, Perisič, Icardi

Įdomūs faktai

„Inter“ ekipa bandys į Čempionų lygą sugrįžti po šešerių metų pertraukos. Dar 2010-aisiais „Inter“ triumfavo ČL su Jose Mourinho.

Mauro Icardi, pergalės atveju, kitą sezoną turėtų debiutuoti Čempionų lygoje. Jis taip pat vienu įvarčiu atsilieka nuo rezultatyviausio čempionato žaidėjo C. Immobile.

Šiose rungtynėse turėtų žaisti Stefanas de Vrijas, kuris net neabejojama, kad kitą sezoną iš „Lazio“ persikels į „Inter“.

Per paskutines aštuonias tarpusavio rungtynes komandos pasidalino po tris pergales ir dukart sužaidė lygiosiomis.

„Lazio“ ekipa namuose pralaimėjo dukart iš paskutinių trijų susitikimų su „Inter“.

„Inter“ šį sezoną išvykoje nė karto nepralaimėjo komandai, kuri yra pirmoje turnyrinės lentelės pusėje.

Šios komandos paskutiniame sezono ture buvo susitikusios triskart (1935, 2002, 2012) ir visas tris pergale iškovojo „Lazio“.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...