M.Zubas: "Iš dalies sutinku, kad esame parketinė komanda" (VIDEO)

Vilniaus „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Marekas Zubas po pralaimėjimo Klaipėdos „Atlantui“ 1:2 teigė, kad varžovai nugalėjo pelnytai.

„Klaipėdos „Atlantas“ yra stiprus varžovas, ypač šiame stadione. Praeitą kartą rungtynių scenarijus buvo toks pats. Kiek prisimenu mūsų rungtynių šiame stadione, visada buvo tas pats, - po mačo kalbėjo futbolo specialistas. - Šiandien „Atlantas“ turėjo gerą receptą mums įveikti - žaidė iš visų jėgų, kietai, dažnai ant pražangos ribos. O mes nežaidėme pakanakamai gerai, kad laimėtume šias rungtynes. Todėl varžovai mus ir nugalėjo. Reikės dar palaukti čempionų titulo. Noriu pasveikinti klaipėdiečius. Jiems tai buvo labai svarbios rungtynės, mačas dėl garbės ir šiandien jie nusipelnė pergalės.“

Kai vilniečiams tenka žaisti ant žolės, visada primenama, kad „Žalgiris“ treniruojasi ir namų rungtynes žaidžia ant dirbtinės dangos. Natūrali danga tampa varžovų pranašumu.

„Nenoriu sakyti, kad daug broko perduodant kamuolį buvo dėl aikštės. „Atlanto“ treneris jau sakė, kad esame parketinė komanda. Iš dalies su juo sutinku. Buvo aišku dar prieš rungtynes, kad ši aikštė nėra mums geriausias variantas. Mes padarėme keletą svarbių klaidų aikštės viduryje, tačiau jas daro žaidėjai, o ne kamuolys. Kamuolys tik skrieja ten, kur žaidėjai jį spiria. Po tų klaidų prasidėjo svarbios „Atlanto“ atakos. Taip pat „Atlantas“ įveikė mus fiziškai, todėl sukūrė dar keletą progų pasižymėti“, - rungtynes analizavo žalgiriečių strategas.

Mačo pabaigoje Vilniaus ekipoje vienu metu žaidė du nominalūs puolėjai Kristis Andreou ir Andrius Velička. Tuo metu puolimo grandyje rungtynes pradėjęs Linas Pilibaitis buvo kiek atitrauktas į saugų grandį. Be to, rungtynėms artėjant prie pabaigos vilniečiai vis dažniau naudojosi ilgais perdavimais.

„Norėjome išlygint rezlultatą, į aikštę mečiau daug puolamųjų pajėgų, bet to neužteko, - teigė M. Zubas. - Ilgus perdavimus paprastai pradedame naudoti rungtynėms artėjant prie pabaigos, kai turime mažai laiko. Šį kartą mums buvo sunku kombinuoti aikštės viduryje, todėl ilgi perdavimai buvo normalus sprendimas.“

Treneris teigė, kad čempionais jau tituluojamiems, nors šio titulo dar neužsitikrinusiems, jo auklėtiniams Klaipėdoje trūko ir nusiteikimo kovai.

„Mes turime pranašumą, bet matematika dar nesako, kad esame čempionai, - sakė M. Zubas. - Dabar mums svarbiausia yra LFF taurės turnyro ketvirtfinalio pirmosios rungtynės su gerą sportinę formą demonstruojančia Marijampolės „Sūduva“. Bus įdomu.“

zalgiris-vilnius.lt