M.Zubas: niekas nežino, kokiomis sąlygomis vyks rungtynės Marijampolėje (VIDEO)

Vilniaus "Žalgirio" vyriausiasis treneris Marekas Zubas po pergalės LFF taurės turnyro ketvirtfinalio pirmajame mače prieš Marijampolės "Sūduvą" 1:0 džiaugtis neskubėjo.

"Tai buvo sunkios rungtynėms mums. Pirmiausia todėl, kad "Sūduva" pastaruoju metu žaidžia tikrai gerai. Tai yra gerai organizuota komanda, su kuria sunku žaisti, - po rungtynių kalbėjo "Žalgirio" strategas. - "Sūduva" turėjo daugiau progų įvarčiams pelnyti, tačiau futbole kartais taip nutinka. 2-3 kartus mums labai pasisekė. Jiems tereikėjo paprastose situacijose įmušti kamuolį į vartus. Bet vis dėlto reikia įmušti. Mums ši situacija yra puikiai pažįstama, buvo rungtynių, kai turėjome daug progų pasižymėti, bet vis nesisekė."

Atsakomąsias rungtynes komandos žais lapkričio 5-ąją.

"Kol kas sužaidėme tik pusę rungtynių, todėl nėra ką daug kalbėti apie šį mačą. Dar liko rungtynės Marijampolėje. Niekas nežino, kokiomis sąlygomis jos vyks. Galbūt jau turėsime žiemą? Tai gali daug lemti. Šiandien laimėjome, turime nedidelį pranašumą, bet pusiaukelėje rezultatas yra tik 1:0", - sakė "Žalgirio" treneris.

Pasak M. Zubo, šiandien buvo svarbu leisti aikštėje pasirodyti mažiau rungtyniaujantiems žalgiriečiams. Todėl nuo pirmųjų minučių rungtyniavo Paulius Janušauskas, Rytis Leliūga, Algis Jankauskas, Ramūnas Radavičius ir po traumos į rikiuotę sugrįžęs Kristis Andreou. Nuolat pagrindinėje sudėtyje žaidžiantys Georgas Freidgeimas ir Artūras Žulpa rungtynėms su "Sūduva" net nebuvo registruoti.

"Šiandien mūsų komandoje žaidė keletas vaikinų, kurie paprastai gauna mažiau žaidimo laiko. Buvo svarbu suteikti jiems galimybę. Esu labai nusivylęs dėl P. Janušausko traumos. Tikiuosi, kad jis galės žaisti kitas rungtynes, bus pasirengęs sezono pabaigai. Mums jis yra tikrai svarbus žaidėjas", - tvirtino M. Zubas.

Kai kuriems futbolininkams šiandien teko išbandyti neįprastas pozicijas. Pavyzdžiui, K. Andreou buvo atitrauktas į saugų grandį.

"Krisčiui tai buvo pirmos pilnos rungtynės po ilgo laiko tarpo. Jam nebuvo lengva, nes pradėjo rungtynes puolėjo pozicijoje, o vėliau žaidė saugų grandyje. Esu patenkintas jo fizine forma, taip pat keletoje epizodų jis pademonstravo labai įdomių dalykų. Jis yra puolėjas, tačiau kartais situacija lemia, kad reikia žaidėjus panaudoti kitose pozicijose, - po rungtynių aiškino "Žalgirio" treneris. - Serge'as Nyuiadzi yra krašto saugas, bet šiandien nemažai laiko praleido puolėjo pozicijoje."

Linui Pilibaičiui teko išbandyti net 3 pozicijas - antrojo puolėjo, pagrindinio puolėjo ir atraminio saugo.

"Kai žaidžia komanda, kurioje futbolininkai nėra žaidę kartu, reikia ieškoti įvairių sprendimų. Jei futbolininkas gali žaisti keletoje pozicijų, tai reiškia, kad jis yra geras žaidėjas. Kartais tai yra labai svarbu", - teigė vilniečių strategas.

Kitas rungtynes "Žalgiris" žais šeštadienį Vilniuje su Panevėžio "Ekranu". Pergalės atveju vilniečiai užsitikrintų čempionų titulą.

"Norime sutvarkyti likusius reikalus - užsitikrinti čempionų titulą. Gal po to bus lengviau žaisti atsakomąsias rungtynes su "Sūduva"? - į ateitį žvelgė M. Zubas.

zalgiris-vilnius.lt