N. Sahinas pratęsė kontraktą su "Borussia"

„Borussia Dortmund“ klubas pranešė, kad komandos saugas Nuri Sahinas pratęsė kontraktą su klubu ir Vokietijoje liks mažiausiai iki 2019 metų birželio 30 dienos. 28-erių turkas gimė Vokietijoje šalia Dortmundo ir su klubu buvo pastaruosius 16 metų, su keliomis pertraukomis. Pirmąjį profesionalų kontraktą Sahinas pasirašė 2005 metais, kai paliko BVB jaunių gretas.

„Mes esame labai pamaloninti, kad Nuri lieka su mumis“, - kalbėjo „Borussia“ savininkas Hansas-Joachimas Watzke, - „jis yra labai ištikimas, malonus vyrukas ir labai prisirišęs prieš „Borrusia“ ekipos.“

Sahinas, kuris taip pat turi ir Vokietijos pilietybę prisijungė prie Dortmundo jaunimo akademijos 2001-ais metais. 2005-2006 metų sezone jis tapo jauniausiu žaidėju pasirodžiusiu „Bundesliga“ rungtynėse. Jis tai padarė būdamas 16 metų ir 355 dienų amžiaus. O būdamas 17 metų ir 82 dienų, tapo jauniausiu stipriausios Vokietijos lygos įvarčio autoriumi. Šie rekordai vis dar priklauso Sahinui.

Grįžęs po nuomos „Feyenoord“ klube 2007-2008 metais, Sahinas tapo vienu pagrindinių kalvių 2010-2011 metų sezone, kai „Borussia“ iškovojo „Bundesliga“ trofėjų. Tame sezone Sahinas buvo pripažintas, kaip geriausias sezono žaidėjas su 6 įvarčiais ir 8 rezultatyviais perdavimais. Po persikėlimo į Madrido „Real“ ekipą ir praleisto sezono „Liverpool“ ekipoje nuomos pagrindais, Sahinas sugrįžo į Dortmundą 2013 metais. Iš viso Sahinas sužaidė virš 250 rungtynių vilkėdamas „Borussia“ marškinėlius.

„Visi žino, kaip aš jaučiuosi dėl „Borussia“ klubo, dėl miesto, dėl stadiono, dėl mūsų nuostabių fanų. Mano širdis su BVB“, - entuziastingai kalbėjo Sahinas.