"Napoli" - "Manchester City": antroji Italijos ir Anglijos lyderių akistata (apžvalga)

Trečiadienio vakarą bus sužaistos dar aštuonios Čempionų lygos rungtynės, o šį kartą kovos E-H grupių atstovai, po kurių dvikovų baigsis ketvirtasis turnyro turas.

Didelio susidomėjimo sulauks akistata Neapolyje, kur susitiks Italijos čempionate pirmaujanti „Napoli“ ekipa ir šį sezoną pralaimėjimų vis dar nepatyrusi „Manchester City“ komanda. Pirmoje šių klubų dvikovoje prieš dvi savaites, pergale 2:1 džiaugėsi namuose žaidę „miestiečiai“.

Artėjant šiam mačui jums pateikiame šios dvikovos apžvalgą.

Komandų forma

Savo šalies pirmenybėse abi ekipos žaidžia tiesiog pavydėtinai: tiek „Manchester City“ Anglijoje, tiek „Napoli“ Italijoje vis dar neturi pralaimėjimų, o pergalės vietiniame fronte šios ekipos nesugebėjo iškovoti vos po kartą. Nenuostabu, kad „Napoli“ su 31, o „City“ su 28 taškais pirmauja savo šalies čempionatuose.

Tiesa, Čempionų lygoje šioms ekipoms sekasi skirtingai. „Manchester City“ čia neklumpa ir su trimis pergalėmis užtikrintai pirmauja F grupėje, o „Napoli“ patyrė nesėkmę ne tik prieš šiandieninius varžovus, tačiau ir prieš „Shakhtar“ bei įpusėjus grupių etapo kovoms turnyrinėje lentelėje užima vos trečiąją poziciją.

Komandų naujienos

Italijos pirmenybių lyderiai šiame mače savo gretose neturės tik ilgam iškritusio Arkadiuszo Miliko, o visi kiti futbolininkai bus pasiruošę žengti į aikštę.

Manoma, kad į startinę sudėtį gali sugrįžti patyręs krašto gynėjas Christianas Maggio, o savaitgalį poilsio gavę Kalidou Koulabaly, Amadou Diawara ir Piotras Zielinskis yra pailsėję ir pasiruošę šio vakaro akistatai.

Naujų susižeidusių žaidėjų savo gretose neturi ir Pepo Guardiolos vadovaujama ekipa. Klubui nepadės tik ilgai traumas besigydantys gynėjai Benjaminas Mendy ir Vincentas Kompany.

Nuo suolo praėjusiame „Premier“ lygos ture kilę Ilkay`us Gundoganas ir Raheemas Sterlingas turėtų pakovoti dėl vietos startinėje sudėtyje, tačiau realiausia, kad „Man City“ sudėtyje bus atliktas vienintelis pakitimas lyginant su praėjusiu maču ir vietoje Bernardo Silvos nuo pirmų minučių aikštėje pamatysime Sergio Aguero.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

Napoli“: Reina; Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Zielinski, Diawara, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne.

Manchester City“ : Ederson; Walker, Stones, Otamendi, Delph; De Bruyne, Fernandinho, Silva; Jesus, Aguero, Sane.

Įdomūs faktai

Per šių ekipų tarpusavio rungtynių istoriją Čempionų lygoje, šiuo metu vyrauja visiška lygybė. Abu klubai kartą džiaugėsi pergale 2:1, o sykį susitikimas baigėsi lygiosiomis;

Šiais metais „Manchester City“ pirmą kartą per savo klubo istoriją laimėjo pirmus tris mačus Čempionų lygos grupių etape. Paskutinį kartą Europos turnyruose jie tai buvo pasiekę 2008-2009 metais, kai identišką rezultatą klubas užfiksavo UEFA taurėje;

Per savo ekipos istoriją šiame turnyre, išvykoje prieš Italijos klubus „City“ susitiko šešis kartus ir vos kartą džiaugėsi pergale (2 lygiosios, 3 pralaimėjimai). Nesėkmę jie patyrė ir savo vieninteliame mače Neapolyje;

Jei Pepo Guardiolos auklėtiniai nesugebėtų patekti į atkrintamąsias varžybas, jie pakeistų Čempionų lygos istoriją, nes iki šiol visos ekipos, kurios laimėjo pirmus tris grupės etapo mačus, pateko į kitą turnyro etapą;

Per paskutinius penkis susitikimus Čempionų lygoje, „Napoli“ iškovojo vos vieną pergalę bei patyrė keturias nesėkmes;

Per paskutinius dešimt mačų šiame turnyre „miestiečiai“ patyrė vos vieną nesėkmę (6 pergalės, 3 lygiosios);

Šiame sezone „City“ išvykose žaidžia tobulai – jie laimėjo visus savo susitikimus varžovų stadionuose;

„Napoli“ namuose nepralaimi jau 17 rungtynių iš eilės visuose turnyruose. Paskutinį kartą juos Neapolyje įveikė Madrido „Real“ ekipa, kuri tai padarė praėjusio sezono Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...