Naująjį sezoną DFK „Dainava“ pasitiks pasikeitusi

Dzūkijos futbolo klubo „Dainava“ pasiruošimo darbai artėjančiam sezonui pasiekė finišo tiesiąją. Iš pagrindų atsinaujinusiai Alytaus reprezentacinei futbolo komandai Pirmos lygos pirmenybėse atstovaus būrys naujų žaidėjų. Tarp jų – tiek perspektyvūs alytiškiai, tiek daug patirties įvairiuose Lietuvos ir užsienio klubuose sukaupę žaidėjai.

NETEKTYS IR KOMANDOS SENBUVIAI

VARTININKAI. Praėjusį sezoną Alytaus „Dainavos“ pagrindiniu vartininku buvęs latvis Marcis Melecis sugrįžo į gimtinę. Visą sezoną patikimai vartus gynęs M. Melecis persikėlė į Latvijos aukščiausios lygos „Jelgava“ klubą. Praėjusio sezono LFF Taurės rungtynėse progą pasireikšti gavęs Saulius Geležiūnas „Dainavai“ atstovaus ir šiemet.

GYNĖJAI. Raudonai mėlynų marškinėlių šį sezoną negins Ernestas Mininas, Edgars Fjodorovs ir Ilya Tsyvilko. Abu pastarieji futbolininkai persikėlė į LFF I lygoje rungtyniaujančią „Panevėžio“ komandą. Komandos paraiškoje liko tik du praėjusį sezoną „Dainavai“ atstovavę gynėjai – alytiškiai Oskaras Lukošiūnas ir Ignas Graževičius.

SAUGAI. Alytaus „Dainavos“ komandoje šį sezoną neišvysime gausaus būrio praėjusiais metais raudonai mėlynųjų garbę gynusių saugų. Tarp jų – į „Kauno Žalgirį“ sugrįžęs Karolis Gvildys, Lukas Sendžikas, Kauno „Stumbre“ karjerą tęsiantis Lukas Čerkauskas, brazilas Patrik Oiaran, Tomas Misiūnas, „NFA“ komandai artėjančiame sezone atstovausiantis Ainas Bareikis bei ukrainiečiai – Sergei Novikov ir Ruslan Ivanchenko. „Dainavoje“ ir toliau rungtyniaus kapitonas Linas Savastas, alytiškiai Mindaugas Strauka ir Renaldas Stankevičius, jau praėjusiame sezone galimybę debiutuoti gavęs jaunasis Alytaus futbolo talentas Gustas Jarusevičius.

PUOLĖJAI. Praėjusių metų rezultatyviausiu komandos žaidėju tapęs Lukas Baranauskas „Dainavai“ atstovaus ir šiemet. Taip pat komandoje liko ir du praėjusį sezoną su pagrindine komanda dažnai sportavę jaunuoliai – Mantas Jodelis ir Benas Paulėkas.

KOMANDOS NAUJOKAI

VARTININKAI. Nuo pasiruošimo I lygos pirmenybėms pradžios prie komandos prisijungė Kipre pastaruosius metus praleidęs vartininkas Martynas Matijoška. Draugiškose rungtynėse prieš „Jonavos“ ekipą treneriai išbandė ir į peržiūrą atvykusį jauną vartininką iš Lenkijos, tačiau šis klubo peržiūroje neužsibuvo.

GYNĖJAI. A lygoje rungtyniaujančiam „Jonavos“ klubui į komandą pasikvietus ne vieną naują futbolininką į „Dainavą“ persikėlė gynėjas Benas Spietinis. Praėjusiame sezone ne vienose rungtynėse aukščiausioje šalies lygoje pasirodęs B. Spietinis greitai pritapo vyriausiojo ekipos trenerio Donato Vencevičiaus schemose. Dzūkijos futbolo klubo gynybą taip pat sustiprino rusas Kiril Morozov, „Dainavai“ praeityje atstovavęs senegalietis Mouhamed Camara, japonas Koike Yudai.

SAUGAI. Nuo vasario pradžios komplektaciją pradėjusi DFK „Dainava“ daugiausiai naujokų turės saugų grandyje. Jau trečiose draugiškose rungtynėse, kuriose alytiškių ekipa iškovojo pergalę prieš I lygai besiruošiančius „Utenio“ futbolininkus, buvo galimybė susipažinti su iš „Jonavos“ atvykusiu Artūru Rociu. Taip pat su komanda treniravosi ir praėjusį sezoną A lygoje rungtyniavęs Tomas Bučma. Pasirengimo metu trenerius įtikino ir komandoje pasiliks ir daugiau legionierių – japonas Watanabe Asahi, penktoje pagal pajėgumą Prancūzijos lygoje rungtyniavęs prancūzas Timba William Moudio Ebosse, technika draugiškose rungtynėse išsiskyręs kolumbietis Sebastián Vásquez. Pastarasis futbolininkas į Alytų atvyko iš antrosios pagal pajėgumą Kolumbijos lygos. „Dainavos“ gretose artėjančiame sezone turėtumėme išvysti ir įvarčių sąskaitą suaugusiųjų futbole praėjusiame sezone atsidariusį, o vėliau į Balstogės „Jagiellonia“ stažuotis išvykusį Renatą Banevičių.

PUOLĖJAI. Prie komandos prisijungė ir puolimo grandį sustiprins draugiškose rungtynėse įvarčius mušę legionieriai – brazilas Victor Hugo ir ukrainietis Dmytro Zaitsev. 

JAUNOJI PAMAINA. LFF vykdomasis komitetas prieš sezoną patvirtino, jog LFF I lygoje rungtynių metu aikštėje vienu metu privalės būtų mažiausiai du jauni futbolininkai. Vienas iš jų privalės būti iki 19 metų, kitas – iki 21 metų. Tokio amžiaus futbolininkai aikštėje privalės praleisti visas 90 minučių. DFK „Dainavos“ komandoje, be jau minėtų Renato Banevičiaus, Manto Jodelio, Beno Paulėko, Igno Graževičiaus, Oskaro Lukošiūno ir Gusto Jarusevičiaus, taip pat integruotis į vyrų futbolą mėgins jaunieji FA „Dainavos“ ir SRC auklėtiniai – Rimvydas Kasiukevičius, Emanuelis Puzakinas, Vakaris Kalėda, Armantas Žigas, Lukas Marcinkevičius, Eimantas Sinkevičius. Prie jų dar gali prisijungti ir daugiau jaunųjų talentų.

Iki sezono pradžios liekant vis mažiau laiko komandos sudėtyje dar gali įvykti pasikeitimų. Taip pat kai kurie iš legionerių šiuo metu yra traumuoti.

Iš pagrindų atsinaujinusios DFK „Dainavos“ startas LFF I lygoje – jau sekmadienį, 14 valandą, kai Dainavos pagr. mokyklos dirbtinės dangos aikštėje dainaviečiai mes iššūkį A lygoje rungtyniaunančių FK „Trakų“ dubleriams. Įėjimas – nemokamas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...