Neįtikėtina rungtynių pabaiga Liverpulyje: du įvarčiai per pridėtą laiką nulėmė dramatiškas lygiąsias (VIDEO)

Sekmadienį vakare Anglijos "Premier" lygoje buvo sužaistos dar dvejos 26-ojo turo rungtynės.

"Anfield" stadione susitiko du šalies grandai - "Liverpool" ir Londono "Tottenham". Rungtynių pabaiga Liverpulyje priminė lyg filmo scenarijų - Harry Kane'as nerealizavo pirmojo 11 metrų baudinio, tada Mohamedas Salah per pridėtą laiką išvedė šeimininkus į priekį, tačiau dar vienas 11 metrų baudinys pačioje pabaigoje nulėmė rezultatyvias lygiąsias 2-2.

Rungtynės "Liverpool" komandai prasidėjo daug žadančiai - jau 3-ąją minutę krito pirmasis įvartis, kuris pradžiugino beveik visą "Anfield" stadioną. Neatidžiai aikštės viduryje sužaidęs Ericas Dieris atliko perdavimo link baudos aikštelės, ten nuo gynėju atitrūkęs  Mohamedas Salah pasiėmė kamuolį ir tiksliu smūgiu pasiuntė Hugo Llorisą į priešingą vartų kampą.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką daugiau įvarčių nekrito, tačiau kovos aikštėje buvo. "Raudonieji" išliko pavojingesni prie vartų, o "Tottenham" ekipai rasti būdų kaip pralaužti "Liverpool' gynybą taip ir nepavyko.

Antrajame kėlinyje Mauricio Pochettino auklėtiniai buvo kur kas pavojingesni, o "Liverpool" buvo priverstas kone 20 minučių atsimušinėti savo aikštės pusėje.

80-ąją minutę "Liverpool" komandai negalėjo padėti niekas - aikštėje vos kelias akimirkas praleidęs Victoras Wanyama iš maždaug 25 metrų paleido tikrą "bombą" ir smūgiu į patį vartų kampą išlygino rezultatą.

"Tottenham" po išlyginamojo įvarčio atsitraukti neketino ir tęsė savo atakas. 87-ąją minutę svečiai iš Šiaurės Londono sulaukė savojo šanso - Harry Kane'as pabėgo nuo gynėjų ir liko vienas prieš vartininką, tačiau Lorisas Karius pargriovė anglą ir į jo vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys.

Vargu, ar šis epizodas išvis turėjo įvykti, nes prieš tai turėjo būti užfiksuota nuošalė, tačiau teisėjas traktavo, kad vienas iš "Liverpool" žaidėjų pats atliko perdavimą atgal, nors kamuolys tik lietė vieno iš jų koją. Galiausiai teisybė triumfavo - Kane'as smūgiavo į patį vartų vidurį, o iš savo pozicijos nepasitraukęs L. Karius atrėmė 11 metrų baudinį.

Tolimesniai rungtynių veiksmai klostėsi neįtikėtinu scenarijumi - "Liverpool" pirmojo pridėto laiko minutę lyg iš niekur susikūrė progą ir individualaus M. Salah meistriškumo pagalba vėl įgijo pranašumą. Atrodė, kad šis įvartis taps pergalės kalviu šiose rungtynėse, tačiau pati pabaiga buvo dar dramatiškesnė.

Paskutinę pridėto laiko minutę rungtynių arbitras pasitaręs su savo kolega skyrė dar vieną 11 metrų baudinį į "Liverpool" vartus. Virgilis van Dijkas bandydamas išspirti kamuolį pataikė Erikui Lamelai į koją ir už tai "Tottenham" sulaukė puikios progos išplėšti lygiąsias.

Prie 11 metrų žymos vėl stojo H. Kane'as - anglas po nesėkmingo pirmojo bandymo neišsigando vėl prisiimti atsakomybės ir šį kartą kur kas užtikrintesniu smūgiu išplėšė dramatiškas lygiąsias, kurios ne itin pradžiugino teisėjų sprendimais nusivylusius šeimininkus.

Po šių lygiųjų turnyrinėje lentelėje nepasikeitė niekas - "Tottenham" ir toliau lieka penktoje pozicijoje, o vieną tašką į savo sąskaitą įsirašęs "Liverpool" rikiuojasi trečioje vietoje.

Anksčiau šiandien įvykusioje dvikovoje Londono "Crystal Palace" taip pat pasiekė lygiąsias prieš "Newcastle". 

Rezultatai:

"Liverpool" 2 - 2 "Tottenham"
3' [1 - 0] M. Salah
80' [1 - 1] V. Wanyama
90+1' [2 - 1] M. Salah
90+5' [2 - 2] H. Kane (11 m. baudinys)
85' H. Kane ("Tottenham") nerealizavo 11 m. baudinio

"Crystal Palace" 1 - 1 "Newcastle"
22' [0 - 1] M. Diame
55' [1 - 1] L. Milivojevič (11 m. baudinys)

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/10912600" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...