Neįtikėtiname Čempionų lygos pusfinalyje - du nerealizuoti 11 metrų baudiniai ir "Atletico" triumfas (FOTO, VIDEO)

Antradienį vakare Vokietijoje įvyko atsakomasis UEFA Čempionų lygos pusfinalio mačas. Sirgaliai reginiu nenusivylė - komandos pademonstravo puikų futbolą ir po dramatiškos 90 minučių kovos Ispanijos sostinės klubas trečią kartą istorijoje pateko į finalą.

"Allianz" stadione Miuncheno "Bayern" po pralaimėjimo Madride bandė atsitiesti prieš vietos "Atletico". Pepo Guardiolos auklėtiniai galingai pradėjo pirmąjį kėlinį, tačiau Diego Simeone vadovaujama kariauna po pertraukos sugebėjo atsitiesti ir pelnyti lemiamą įvartį. "Bayern" šventė pergalę rezultatu 2-1, tačiau "Rojiblancos" dėl išvykoje įmušto įvarčio žengė į didįjį turnyro finalą.

Rungtynės prasidėjo be jokio žvalgymosi. 2013 metų Čempionų lygos nugalėtojai pradėjo dominuoti su kamuoliu ir kurti vieną po kitos pavojingas atakas prie "Atletico" ginamų vartų. Kelias progas pasižymėti turėjo Robertas Lewandowskis ir Thomas Mulleris, bet puolėjų tandemas nesugebėdavo užbaigti atakos pasiunčiant kamuolį į vartų tinklą.

31-ąją minutę prie pat baudos aikštelės linijos buvo skirta "Atletico" pražanga. Prie kamuolio stojęs Xabi Alonso prisiminė geriausius laikus ir po rikošeto išvedė bavarus į priekį. "Bayern" užsivedimas nedingo ir po pirmojo įvarčio, o atakos į "Atletico" aikštės pusę pasidarė dar aktyvesnės.

Jau 34-ąją minutę bavarai galėjo suduoti lemiamą smūgį šiame susitikime, kai Jose Gimenezas prasižengė baudos aikštelėje. T. Mulleris stojo prie 11 metrų žymos ir atliko stiprų smūgį į kairę vartų pusę, tačiau nuostabus Janas Oblakas atrėmė vokiečio smūgį ir paliko intrigą šiame susitikime.

Antrajame kėlinyje savo žaidimą jau pradėjo demonstruoti ir "Atletico", kai D. Simeone ryžosi atraminį saugą Augusto Fernandezą pakeisti krašto puolėju Yannicku Ferreira Carrasco. Svečiai iš sostinės 54-ąją minutę surengė greitą kontrataką ir po Fernando Torreso perdavimo Antoine'as Griezmannas spurtavo link Manuelio Neuerio varžovų nedengiamas.

A. Griezmanno spurtas baigėsi išlyginamuoju "Atletico" įvarčiu. Bavarams buvo suduotas skaudus smūgis, nes P. Guardiolos auklėtiniams norint žengti į finalą reikėjo bent dviejų įvarčių. "Atletico" po įvarčio vėl pradėjo žaisti labiau gynybinį futbolą.

Kelis kartus itin pavojingai smūgiavo Davidas Alaba. Visgi 74-ąją minutę R. Lewandowski po Arturo Vidalio perdavimo galva pelnė įvartį ir grąžino intrigą. Miuncheno ekipa spaudė varžovus, tačiau 84-ąją minutę galėjo skaudžiai nudegti po teisėjo iš Turkijos klaidos.

F. Torresas atitrūko nuo gynėjų ir veržėsi link baudos aikštelės, bet siekdamas išmušti kamuolį iš nugaros ispaną pargriovė Javi Martinezas. C. Cakiras nesuabejojo ir skyrė 11 metrų baudinį, nors iš vaizdo pakartojimo buvo galima įsitikinti, kad F. Torresas buvo pargriautas už baudos aikštelės. Visgi futbolo dievai ištaisė teisėjo klaidą ir pats ispanas nerealizavo 11 metrų baudinio.

Bavarai po Manuelio Neuerio atremto baudinio turėjo šansą iškopti į finalą, tačiau po daugybės bandymų J. Oblako nuginluoti taip ir nepavyko. Bendras rezultatas - 2:2, bet dėl svečiuose įmušto ir namuose nepraleisto įvarčio Madrido komanda žengė tolyn.

"Atletico" savo varžovą Čempionų lygos finale sužinos trečiadienį, kai "Santiago Bernabeu" stadione susikaus Madrido "Real" prieš "Manchester City".

Rezultatas:

"Bayern" 2 - 1 "Atletico"
(Pirmas mačas: 0-1, galutinis rezultatas: 2-2)
31' [1 - 0] X. Alonso
54' [1 - 1] A. Griezmann
34' T. Muller ("Bayern") nerealizavo 11 m. baudinio
84' F. Torres ("Atletico") nerealizavo 11 m. baudinio

Startinės sudėtys:

"Bayern": Neuer, Lahm, Boateng, Javi Martinez, Alaba, Xabi Alonso, Vidal, Ribery, Douglas Costa, Muller, Lewandowski. 

Atsarginiai: Ulreich, Tasci, Thiago, Rafinha, Götze, Coman, Kimmich.

"Atletico": Oblak, Juanfran, Godín, Giménez, Filipe Luís, Gabi, Fernández, Koke, Saúl Ñíguez, Griezmann, Torres.

Atsarginiai: Moya, Savič, Fernandez, Correa, Carrasco, Thomas, Vietto.