Nemalonios naujienos "Žalgiriui": diskvalifikuotas E. Vaitkūnas ir skirta UEFA bauda

Prieš A lygos 26 turo rungtynes su Klaipėdos „Atlantu“ sostinės „Žalgirio“ futbolo klubas sulaukė ne pačių geriausių naujienų. Paaiškėjo, kad artimiausias kelias rungtynes dėl diskvalifikacijos turės praleisti komandos kapitonas Egidijus Vaitkūnas. Klubui finansinę nuobaudą skyrė ir UEFA.

Praėjusį sekmadienį Panevėžyje vykusiame LFF taurės turnyro finale „Žalgiris“ 0:1 nusileido Kauno „Stumbrui“, o priekaištų rungtynių teisėjams turėjęs E.Vaitkūnas jau pasibaigus dvikovai buvo pašalintas iš aikštės. Rugsėjo 26 d. LFF DK specialiame posėdyje, kuriame dalyvavo komiteto pirmininkas Aleksandras Černiavskis, nariai Audrius Remeika bei Ričardas Zdančius, išnagrinėjo šį incidentą ir „Žalgirio“ kapitono veiksmus įvertino dviejų rungtynių trukmės diskvalifikacija

Nors formaliai E.Vaitkūnas buvo nubaustas LFF taurės varžybose, bet LFF DK nusprendė, kad bausmė gali būti perkelta į A lygos čempionato rungtynes. Tokiu būdu 29 metų futbolininkas praleis ne tik mačą Klaipėdoje su „Atlantu“, bet ir spalio 12 dieną vyksiančią principinę akistatą su „Trakais“.

Savo ruožtu, UEFA Kontrolės, Etikos ir Drausmės komitetas priminė, kad pirmose antrojo UEFA Čempionų lygos atrankos etapo rungtynėse Vilniuje su Razgrado „Ludogorets“ ekipa „Žalgirio“ gerbėjai tribūnose degino fakelus. Šis įvykis buvo įvertintas 2500 eurų bauda.

fkzalgiris.lt