Nemokamas transferas? Z. Ibrahimovičius "Man Utd" klube uždirba įspūdingus pinigus

Praėjusią vasarą 35-erių metų Zlatanas Ibrahimovičius į "Manchester United" atvyko kaip laisvasis agentas. "Raudoniesiems velniams" šis perėjimas nekainavo visiškai nieko, tačiau pačio žaidėjo išlaikymas komandai atsieina įspūdingus pinigus.

Kaip išsiaiškino Vokietijos spauda ir Football Leaks, Z. Ibrahimovičius yra didžiausią atlyginimą "Premier" lygoje gaunantis futbolininkas. Jis per visą sezoną susižers net 19 milijonų svarų sterlingų. Pačio futbolininko savaitinis atlyginimas "raudonųjų velnių" gretose siekia 367,640 tūkstančio eurų.

Pavyzdžiui, brangiausias pasaulio futbolininkas Paulis Pogba, kuris taip pat praėjusią vasarą atvyko į "Man Utd", per sezoną uždirbs 8,6 mln. svarų sterlingų.

Tiek P. Pogba, tiek Z. Ibrahimovičiui numatytos atitinkamos premijos - švedas už savo įvarčius piniginę pasipildys dar 2,86 mln. svarų sterlingų, o prancūzas gaus 3,4 mln. svarų lojalumo premiją.

Taip pat paaiškėjo, kad agentui Mino Riaola iš P. Pogba transfero, kuris siekė 89 mln. svarų sterlingų, "nubyrėjo" net 41 mln.

Taigi, iš viso Z. Ibrahimovičius per visą šį sezoną "Man Utd" klube į savo banko sąskaitą susikraus beveik 22 mln. svarų sterlingų. Už švedą mažesnius atlyginimus savo klubuose gauna net dvi ryškiausios futbolo žvaigždės - Cristiano Ronaldo ("Real") ir Lionelis Messi ("Barcelona").

Be to, jei sunkią traumą patyręs Z. Ibrahimovičius Mančesteryje liks ir kitam sezonui, o "Man Utd" pateks į UEFA Čempionų lygos turnyrą, už atitinkamą patekimą į tolimesnius etapus puolėjas susižertų įvairias premijas: "raudonųjų velnių" patekimas į ketvirtfinalį reikštų dar papildomus 500 tūkst. svarų sterlingų, į pusfinalį - 1,25 mln., finalą - 2,75 ir už pergalę turnyre - 5,25.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...