Nesėkmių užgrūdinta U-21 rinktinė bandys pralaužti ledus Airijoje

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė pradėjo ruoštis artimiausioms Europos čempionato atrankos rungtynėms. Lietuviai trečiadienį išskrenda į Airiją, kur žais jau ketvirtąsias iš eilės rungtynes išvykoje.

Per pirmąsias tris dvikovas svečių aikštėse, mūsiškiai patyrė tris skirtingas nesėkmes, todėl penktadienio dvikova prieš airius bus puiki galimybė reabilituotis ir į savo sąskaitą pagaliau įsirašyti pirmuosius taškus. Šiuo metu būsimi varžovai su šešiais taškais dalijasi lyderio pozicija su Slovėnija.

Lietuvos U-21 rinktinės treneriai rungtynėms su Airija iš viso pakvietė 18 futbolininkų. 13 iš jų atstovavo rinktinei paskutinėse dvejose atrankos rungtynėse su Slovėnija ir Serbija.

Išsigydęs traumą į rinktinę vėl sugrįžta vartų sargas Edvinas Gertmonas, priklausantis prancūzų klubui „Stade Rennais“. Šilališkis savo debiutines rungtynes už Lietuvos U-21 rinktinę sužaidė pernai metų birželį Moldovos Respublikoje, o vėliau buvo kviečiamas ir į abejas atrankos rungtynes namie su Anglija ir Velsu.

Prieš rungtynes su airiais Lietuvos U-21 rinktinės vyriausias treneris daugiausia korekcijų atliko saugų grandyje. Komandai negalės padėti į nacionalinę rinktinę dvikovoms su slovėnais ir anglais iškviestas Rolandas Baravykas, todėl treneriai bandys užkamšyti spragas į rinktinę pakviesdami keturis naujus futbolininkus, trys iš jų – debiutantai.

Rinktinės strategų akį patraukė I lygos lyderės Jonavos „Lietavos“ saugas, 13 įvarčių pelnęs, Marius Ganusauskas. Taip pat savo šanso įrodyti lauks ir „Trakų“ saugas, du įvarčius „SMScredit.lt A lygoje“ pelnęs Rokas Stanulevičius bei už Kauno „Spyrį“ šiemet 17 rungtynių sužaidęs devyniolikametis Karolis Šilkaitis.

Lietuvos U-21 rinktinė nuo pirmadienio stovyklauja Kaune, o trečiadienį per Dubliną keliaus į Vaterfordo miestą, kuris yra 200 kilometrų į pietus nuo Airijos sostinės. Būtent ten, spalio 9 dienos vakarą, Vaterfordo sporto centro stadione, 19 valandą 45 min. ir vyks rungtynės tarp Airijos ir Lietuvos U-21 rinktinių. 

Atrankos ciklą lietuviai pratęs sugrįžę namo - spalio 13 dieną, Kaune, mūsiškiai priims Pasaulio ir Europos jaunimo čempionus serbus.

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis Europos čempionato atrankos rungtynėms su Airija ir Serbija
(Vardas, pavardė, klubas)

Vartininkai:

Tomas Švedkauskas ("Ascoli Picchio", Italija)
Edvinas Gertmonas (Stade Rennais FC, Prancūzija)

Gynėjai:

Justinas Januševskij (FK „Trakai")
Julius Aleksandravičius (Utenos „Utenis")
Lukas Artimavičius (Utenos "Utenis")
Aurimas Tručinskas (Utenos „Utenis")
Sigitas Urbys (Gargždų „Banga")
Lukas Čerkauskas (Kauno "Stumbras")

Saugai:

Donatas Šėgžda (FK „Trakai")
Daniel Romanovskij (Vilniaus "Žalgiris")
Tomas Dombrauskis (Utenos „Utenis")
Skirmantas Rakauskas (Klaipėdos „Atlantas")
Rokas Stanulevičius (FK „Trakai“)
Marius Ganusauskas (Jonavos „Lietava)
Karolis Šilkaitis (Kauno „Spyris“)
Domantas Šimkus („Šiauliai“)

Puolėjai:

Simonas Stankevičius („Leicester City“ F.C. , Anglija)
Rokas Krušnauskas (Kauno „Spyris")